Αδωνις Γεωργιάδης: «Ψεύτικες οι δηλώσεις περί συσχέτισης τουρισμού και κορωνοϊού» (Video)

Πολιτική

 

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματων προχώρησε ο Αδωνις Γεωργιάδης που τον ήθελαν να παραδέχεται πως η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού οφείλεται στο άνοιγμα του τουρισμού. 

Εγώ στην πρωινή εκπομπή του ⁦@opentvgr⁩ είπα αυτά. Ένας λανθασμένος τίτλος στο https://t.co/nDVNsXaw0V ότι δήθεν συνέδεσα τον Τουρισμό με την εξάπλωση του ιού, προκάλεσε εντυπώσεις. Καμμία σχέση δεν είχε ο Τουρισμός καθώς τα κρούσματα σε μας αυξήθηκαν τώρα μετά το πέρας του pic.twitter.com/WhDmcJsm6Y

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) November 11, 2020

Ωστόσο αυτό που προκαλλεί εντύπωση στην αντίδραση του υπουργού είναι πως η δήλωση περί πιθανής συσχέτισης κορωνοϊού και τουρισμού έγινε από τον ίδιο σε εμφάνιση του σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή.

Η τοποθέτηση στη Βουλή

Κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου που, μεταξύ άλλων, δίνει τη δυνατότητα σε καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές σε περιοχές με πληθυσμό μικρότερο των 5.000 κατοίκων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε ότι δεν θα μπορούσε να συσχετίσει την έκρηξη της πανδημίας με τον τουρισμό, καθώς «χρονικά δεν συμπίπτουν».

«Αν συνδέονταν, θα είχαμε lockdown τον Αύγουστο», είπε και εξήγησε: «Αυτό που είπα είναι ότι ο ιός κινήθηκε διαφορετικά το 2020 απ’ ό,τι αναμέναμε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Μην κάνετε σκιαμαχίες επί ψεύτικων δηλώσεων», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ως επιχειρηματίας είναι υπέρ της απελευθέρωσης του ωραρίου.

«Θέλω να είμαι συνέχεια ανοιχτά, να μην κλείνω ποτέ», είπε. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει πως η θέση της κυβέρνησης είναι διαφορετική και καλύπτεται από το ήδη υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.
 

Άδωνις ΓεωργιάδηςτουρισμόςΚορωνοϊόςδηλώσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα