Αχτσιόγλου: Νομοθετούμε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έμπρακτη έκφραση του τέλους του Μνημονίου» και «διάψευση της θέσης ότι η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν μόνο μία τυπική ημερομηνία» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την μείωση των εισφορών η Έφη Αχτσιόγλου.

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αφορά την ελάφρυνση 250.000 ελευθέρων επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι για αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες κι από τον μέσο όρο του 33%. Η Ε. Αχτιόγλου τόνισε ότι η μείωση στις εισφορές των αγροτών είναι «πολύ σημαντική», ενώ «εξαιρετικά μεγάλες» είναι οι μειώσεις εισφορών

και για τους νέους επιστήμονες.

Η Ε. Αχτσιόγλου στράφηκε εναντίον της ΝΔ χαρακτηρίζοντας «Καιάδα» το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» που έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Έ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι οι προτάσεις του προέδρου της ΝΔ θα έχουν ως αποτέλεσμα το «κλείσιμο της στρόφιγγας του συστήματος», καθώς η έλλειψη νέων εισφορών στο σύστημα δεν διασφαλίζει τις συντάξεις για τους σημερινούς συνταξιούχους, αλλά κι όσους έχουν πληρώσει ήδη εισφορές. Η Έ. Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι οι μόνοι ευνοημένοι από τις προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη είναι οι ιδιωτικές εταιρείες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας επισημαίνοντας ότι θα φανεί στο ετήσιο τεύχος της «Εργάνη» ότι η αναλογία μεταξύ θέσεων εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης θα είναι περίπου στο 70% και 30%.

Ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ακόμα ότι η μερική απασχόληση είναι στην Ελλάδα στο 11,4% την στιγμή που στην Ευρωζώνη είναι στο 16,2%.

Έφη ΑχτσιόγλουΕργασίαΝάσος ΗλιόπουλοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα
Αχτσιόγλου, Νομοθετούμε,achtsioglou, nomothetoume