Viennetta, το θρυλικό παγωτό της δεκαετίας του ‘90

Οι κομψές στρώσεις (ρίπλες) της Viennetta από λεπτή, σαν γκοφρέτα, σοκολάτα και το απαλό παγωτό βανίλια λιώνουν στο στόμα και η μία φέτα δεν είναι ποτέ αρκετή, όπως έλεγε και η διαφήμιση.

Το γλύκισμα – παγωτό των 90’s με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, το έβρισκες στα ψυγεία των περιπτέρων και των σούπερ μάρκετ και ήταν το κλασσικό δώρο που έκανες ή λάμβανες σε

καλοκαιρινές επισκέψεις.

Υλικά για τη Συνταγή

2 ½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος πλήρης, πολύ παγωμένη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα, κρύο

2 φλιτζάνια σκούρα σοκολάτα κουβερτούρα, καλής ποιότητας

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (ή άλλο άοσμο σπορέλαιο)

Λίγη χτυπημένη σφικτή σαντιγί, για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1.Αρχικά βάλτε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ και χτυπήστε την καλά μέχρι να σφίξει. Ρίξτε το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να είναι παχύρευστο και να κρατάει το σχήμα του. Αφήστε το στην άκρη στο ψυγείο.

2. Ψιλοκόψτε με ένα μαχαίρι την κουβερτούρα και βάλτε την σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ρίξτε το λάδι και ζεστάνετε το μίγμα σε χαμηλή ένταση στα μικροκύματα, σταματώντας κάθε 15-20 δευτερόλεπτα και ανακατεύοντας, για να μην καεί η σοκολάτα. Μόλις λιώσουν, ανακατέψτε καλά και αποσύρετε.

3. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε λίγη από τη σοκολάτα στο κέντρο της βάσης μιας μακρόστενης φόρμας (κατά προτίμηση σιλικόνης). Προσθέστε λίγο από το μίγμα της κρέμας, ισιώστε την επιφάνεια και τοποθετήστε τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

4. Ξαναζεστάνετε λίγο τη σοκολάτα ή φροντίστε να την διατηρήσετε χλιαρή και βάλτε μια λεπτή στρώση πάνω από το παγωτό στη φόρμα, προσέχοντας να μην φτάσει μέχρι τα τοιχώματα στην άκρη. Η σοκολάτα θα σκληρύνει αμέσως, γι’ αυτό απλώστε άλλη μια στρώση από την κρέμα που έχετε κρατήσει στο ψυγείο. Βάλτε στην κατάψυξη να σφίξει και συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει η φόρμα και να εξαντληθούν τα υλικά.

Η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι μια πλήρης επικάλυψη σοκολάτας.

5. Για το σερβίρισμα, τοποθετήστε μια λαδόκολλα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αναποδογυρίστε προσεκτικά τη βιενέτα για να την ξεφορμάρετε. Σε αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα η φόρμα σιλικόνης ή αν έχετε στρώσει με πλαστική μεμβράνη μια συμβατική μακρόστενη φόρμα.

6. Διακοσμήστε με λίγη σφικτή χτυπημένη σαντιγί, παγώστε στην κατάψυξη για 30 λεπτά προσέχοντας να μην χαλάσετε τη διακόσμηση, κόψτε σε φέτες με ζεστό μαχαίρι και απολαύστε αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Σπαγγέτι με τηγανητά κολοκυθάκια (Spaghetti alla Nerano)

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

Λαβράκι φούρνου, με πατάτες, ντοματίνια και ελιές Καλαμών

Keywords
Τυχαία Θέματα
Viennetta,‘90