Πώς «διαβάζει» την υποψηφιότητα Κασσελάκη το Μέγαρο Μαξίμου

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει φέρει αναταραχή μόνο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και φυσικά στην ΝΔ και στην κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι λίγοι φαίνεται να γνωρίζουν την ζωή , την πορεία αλλά και τις επιδιώξεις του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται να φλερτάρει πολιτικά και με τους ψηφοφόρους που ψήφισαν την ΝΔ και

τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις πρόσφατες εκλογές – έχει περιπλέξει τα πράγματα.

Στελέχη της κυβέρνησης έλεγαν, μάλιστα, ότι το προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να «κοντράρει» ευθέως την εικόνα που έχει φτιάξει με επιμέλεια το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού πατώντας σε κάποια αντικειμενικά προσόντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τις σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια της Αμερικής, τα άπταιστα αγγλικά και τις γνώσεις στην οικονομία.

Άλλωστε, τα δύο πρώτα θέματα χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον την εποχή του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να «βληθεί» το προφίλ του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε χθες με αυτοπεποίθηση να κοντράρει τον πρωθυπουργό και στα αγγλικά και στις γνώσεις για την οικονομία, ενώ με το καλημέρα μίλησε για την οικογενειοκρατία στην Ελλάδα.

Και φυσικά μικρή σημασία έχει το επίπεδο των αγγλικών των δυο πολιτικών. Σημασία έχει ότι πλέον και από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται μια προσωπικότητα με τα ίδια προσόντα με τον πρωθυπουργό.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου διερευνά με όλους τους τρόπους τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς επιθυμεί να γνωρίζει τα πάντα γύρω από τον νέο άγνωστο αντίπαλό του. Παράλληλα, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης γνωστά άγνωστα στελέχη της ΝΔ με αναρτήσεις , ειρωνικά σχόλια και «απορίες» επιχειρούν να αποδομήσουν την προσωπικότητα του Στέφανου Κασσελάκη.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με ειρωνεία και σκωπτικότητα, γεγονός που ερμηνεύθηκε από κάποιους ως ένδειξη αγωνίας από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.

«Αν κατάλαβα καλά ο κ. Κασσελάκης πήγε στην Αμερική φτωχός, αλλά μετά από 10 χρόνια μπορούσε να πάρει με προσωπική εγγύηση δάνειο για να αγοράσει πλοίο. Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση. Αυτό σημαίνει ότι είχε καταφέρει να αποκτήσει μία τεράστια περιουσία. Αυτή είναι η δύναμη του καπιταλισμού θα έλεγα στον κ. Κασσελάκη». Και πρόσθεσε:

«Εγώ έχω αποφύγει να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο όσον αφορά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Οφείλω να πω μόνο για το βίντεο που δείξατε, ότι η ενσάρκωση του αμερικανικού ονείρου και η επιτυχία του καπιταλιστικού συστήματος, είναι ο κ. Κασσελάκης. Τώρα, αν ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος προφανώς έχει πάρα πολύ καλούς επικοινωνιολόγους και ακριβούς από ό,τι μπορώ να δω γιατί αυτό το βίντεο δεν γίνεται σε κινητό τηλέφωνο, αυτό έχει τρικάμερο, μακιγιέζ, φώτα, digital επεξεργασία… Έχει ξοδέψει αρκετές χιλιάδες ευρώ για να γίνει αυτό το βίντεο. Ο άνθρωπος λεφτά έχει, καλά κάνει να τα χαίρεται, καμία αντίρρηση», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όμως, και στην Χαριλάου Τρικούπη τα πράγματα δεν είναι πιο εύκολα. Ένα νέο πρόσωπο στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει εξελίξεις συνολικά στην κεντροαριστερά. Άρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που το κόμμα του φαίνεται να μην είναι και στην καλύτερη περίοδο, έχει κάθε λόγο να παρακολουθεί τον Στέφανο Κασσελάκη και τις απόψεις του πολύ στενά.

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Πρόταση νόμου για μέτρα «ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη»

Κασσελάκης: «Έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω» – Αυλαία από τα Χανιά και τους Τάφους των Βενιζέλων

ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα που ισχύουν ήδη «ανακοίνωσε» ο Μητσοτάκης για τις πληγείσες περιοχές

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς, Κασσελάκη, Μέγαρο Μαξίμου,pos, kasselaki, megaro maximou