Πάτρα: Σοβαρά επεισόδια σε σχολείο - Μαθητές κυνήγησαν καθηγητή

Πολύ σοβαρά περιστατικά έλαβαν χώρα την Πέμπτη στο 2ο ΕΠΑΛ του σχολικού συγκροτήματος της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα, ένα χρόνο σχεδόν μετά τα περσινά σοβαρά επεισόδια.

Και ενώ μέχρι σήμερα τα πράγματα κυλούσαν σχετικά ήρεμα, την Πέμπτη το μεσημέρι μαθητές της Γ’ Λυκείου (πάνω από δέκα) φέρονται ότι κυνήγησαν καθηγητή.

Σύμφωνα με το tempo24 το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έντρομα μάτια άλλων μαθητών και

μικρότερων τάξεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι χτύπησαν τον καθηγητή. Παράλληλα μαθητές άναβαν καπνογόνα μέσα στις τάξεις και το σχολείο είχε… κατακοκκινήσει αφού η ατμόσφαιρα ήταν όντως «πολεμική».

Στο σημείο εκλήθη και η Αστυνομία αλλά και το ΕΚΑΒ προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο καθηγητής είχε πρόβλημα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως τρεις μαθητές αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τα καπνογόνα. Χαρακτηριστική η ανάρτηση στο διαδίκτυο μητέρας μαθητή της Α’ Λυκείου το παιδί της οποίας μαζί με άλλους συμμαθητές του αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον από το σχολείο! Αγνωστη παραμένει η αιτία των επεισοδίων.

Τι λέει η διεύθυνση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Η εφημερίδα Πελοπόννησος απευθύνθηκε για το θέμα στη διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας, Ευγενία Πιερρή, η οποία είχε ενημερωθεί για το συμβάν από τις διευθύνσεις των σχολείων.

«Οι δύο διευθυντές των δύο σχολείων μας με ενημέρωσαν ότι ακούστηκε ένας κρότος. Αμέσως έλαβαν τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών και ενήργησαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα ενημέρωσαν την αστυνομία».

Στο ερώτημά μας εάν υπήρξαν τραυματισμοί η κ. Πιερρή μας απάντησε «δεν μου αναφέρθηκε κάτι τέτοιο από τις διευθύνσεις των σχολείων».

Η ίδια πρόσθεσε: «Η αστυνομία θα κάνει την εργασία της και εμείς από την πλευρά μας τη δική μας εργασία. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα σε σχολικές κοινότητες. Οσοι δεν θέλουν να πάνε σχολείου να μην πάνε. Οσοι όμως πάνε θα σέβονται τον χώρο. Το σχολείο είναι ιερό και θα το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο και μέσο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα