Netflix: Εξασφάλισε τα δικαιώματα του «Monday Night Raw» του WWE για μια 10ετία- «Βαδίζει» στα χνάρια του ΑΝΤ1+

Στην παγκόσμια οπτικοακουστική πιάτσα η κίνηση του Netflix   να «κλειδώσει» τα δικαιώματα του προγράμματος «Monday Νight Raw» του WWE  αξιολογείται ως «big deal», διότι η συνδρομητική πλατφόρμα διαρκούς ροής περιεχομένου εισέρχεται στον κόσμο των ζωντανών αθλητικών μεταδόσεων.

Μάλιστα η συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία WWE

(World Wrestling Entertainment) η οποία προωθεί, παράγει και έχει τα δικαιώματα μετάδοσης και διανομής για το τηλεοπτικό πρόγραμμα επαγγελματικής πάλης, γνωστό και ως Raw, είναι δεκαετούς διάρκειας.

Το «Monday Night Raw», από τα μακροβιότερα εβδομαδιαία τηλεοπτικά προγράμματα προβάλλεται στη γραμμική τηλεόραση από την έναρξή του πριν από 31 χρόνια. Από το 2005 προβάλλεται συνεχώς στο USA Network.

Γιατί έχει σημασία η συμφωνία αυτή; Καταρχάς το «ντιλ» αποτιμάται σε περισσότερα από 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εξειδικευμένους αμερικανικούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς, και προκαλεί μια σεισμική αλλαγή για τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, διότι το πρόγραμμα περνά από τη γραμμική τηλεόραση στην «χώρα» του στρίμινγκ.

Σηματοδοτεί επίσης μια μεγάλου βεληνεκούς επιτυχία του  Netflix, καθώς επιδιώκει να επεκταθεί περαιτέρω στο livestreaming, παρόλο που ισχυρίζεται ότι δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Στις λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι μεταδόσεις θα αρχίσουν τον επόμενο Ιανουάριο, το Netflix θα είναι κατ’ αποκλειστικότητα το «σπίτι» του παγκόσμιου πρωταθλήματος επαγγελματικής πάλης και η περιβόητη εκπομπή «Monday Night Raw» θα μεταδίδεται σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Λατινική Αμερικής και άλλες αγορές. Η συνδρομητική πλατφόρμα θα είναι επίσης το επίσημο σπίτι για όλες τις εκπομπές και τα αφιερώματα του WWE εκτός των ΗΠΑ.

Με την άδεια του WWE, το Netflix θα μπορεί ακόμη και να αναπτύξει ταινίες ή σειρές γύρω από χαρακτήρες του WWE.

Η συμφωνία δίνει στο Netflix τη δυνατότητα να επεκτείνει τη συνεργασία του για επιπλέον 10 χρόνια και να αποχωρήσει μετά τα αρχικά πέντε χρόνια, σύμφωνα με την κατάθεση του σχετικού φακέλου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Γουόλ Στριτ και ΑΝΤ1+

Σε επιχειρηματικό επίπεδο η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρείας κλίμακας αναδιάταξης των δικαιωμάτων των μέσων ενημερωσης της WWE, η οποία πέρσι συγχωνεύθηκε με το UFC (Ultimate Fighting Championship),για τις Πολεμικές Τέχνες (καράτε, πυγμαχίας, κικ μπόξινγκ, εραιτεχνική πάλη, μουάι τάι, βραζιλιάνικου ζίου ζίτσου) για να εισαχθούν στις διαπραγματεύσεις της Γουόλ Στριτ.

Το πρόγραμμα «SmackDown» του WWE θα μετακινηθεί από το Fox στο USA Network τον Οκτώβριο. Το «NXT» θα μετακινηθεί από το USA Network στο CW Network την ίδια στιγμή.

Λίγα 24ωρα νωρίτερα ο όμιλος ΑΝΤ1 με το διεθνές αποτύπωμα κατάφερε ντιλ με την WWE και όλο το πακέτο προγραμμάτων της, ήτοι «Raw», «Smackdown» και «NXT»,  θα προβάλλεται στην Ελλαδα κατ΄αποκλειστικότητα από την συνδρομητική πλατφόρμα ΑΝΤ1+ , μαζί με άλλα Premium Live Events, όπως το «Royal Rumble».

Η έναρξη μεταδόσεων έχει προγραμματιστεί για τις 27 του μήνα και το δημοφιλές «WrestleMania» θα μεταδοθεί στις 6 και 7 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ναταλία Γερμανού: Εκτός εκπομπής η παρουσιάστρια το Σαββατοκύριακο (video)

Κορυφαίο σε τηλεθέαση το Mega και την Τρίτη

Tηλεθέαση: Σάρωσε και την Τρίτη η «Γη της ελιάς» – Εκτός δεκάδας το «Survivor»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Netflix, Εξασφάλισε, Monday Night Raw, WWE, 10ετία- Βαδίζει, ΑΝΤ1+,Netflix, exasfalise, Monday Night Raw, WWE, 10etia- vadizei, ant1+