Βρέθηκαν τα μαύρα κουτιά από το ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος που συνετρίβη (video)

Ανασύρθηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά του μεταγωγικού αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που συνετρίβη χθες, Τετάρτη, στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι κατέρριψε το αεροσκάφος, το οποίο επίσης σύμφωνα με την ίδια, μετέφερε Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου που επρόκειτο να ανταλλαχθούν.

.@TSoufiBurridge reports on a deadly

Russian plane crash carrying 65 Ukrainian prisoners of war on the way to a prisoner exchange, Russian officials said. Ukrainian President Zelenskyy says Russia is "playing with the lives of Ukrainian prisoners." https://t.co/WTIxcGrEMQ pic.twitter.com/h7zHecGZL4

World News Tonight (@ABCWorldNews) January 25, 2024

Η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, όπως υποστηρίζει η Μόσχα. Επίσης δεν έχει επιβεβαιώσει ότι Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου επέβαιναν σε αυτό και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας.

Καταρρίψαμε 11 drones λενε οι Ουκρανοί

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε 11 drones από τα 14 που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας και προκάλεσαν πολλούς τραυματισμούς στις νότιες περιοχές της χώρας.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στις περιοχές της Οδησσού και του Μικολάιφ κατέρριψαν τα drones.

«Έντεκα Shahed καταστράφηκαν στις περιοχές της Οδησσού και του Μικολάιφ», δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία σε ανακοίνωση, αναφερόμενη στα drones αυτού του τύπου, ιρανικού σχεδιασμού, που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία.

Air Force: Ukraine downs all 8 attack drones launched by Russia overnight.

Ukraine shot down all eight Shahed-type attack drones launched by Russia overnight, the Air Force reported on Jan. 22.https://t.co/Fr1nxvu0eu

— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) January 22, 2024

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν έξι τραυματισμούς στην Οδησσό καθώς και καταστροφές σε κατοικίες και σε μία αποθήκη.

Επίσης, το υπουργείο ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν την προηγουμένη από ρωσικά πλήγματα σε χωριό στην ανατολική περιοχή του Χαρκόβου.

«Στη Βέλικα Ρόγκαν, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας έφηβος 17 ετών. Δύο ιδιωτικές κατοικίες και ένα αυτοκίνητο κάηκαν. Δύο γειτονικά σπίτια και ένα βοηθητικό οίκημα καταστράφηκαν από έκρηξη».

Διαβάστε επίσης:

Στις φλόγες διυλιστήριο στη νότια Ρωσία

Kολομβία: Αντιμέτωπη με πάνω από 20 δασικές πυρκαγιές εν μέσω καύσωνα (Video)

ΗΠΑ: Ένοχος για απάτη και συνωμοσία δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ – Πώς αποκόμισε ως κέρδη χιλιάδες δολάρια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρέθηκαν,vrethikan