Huawei Watch GT 2e: Ένας personal trainer που δεν κοιμάται...ποτέ

ΑΘΛΗΤΙΚA

 

Ένα πρωτοποριακό smartwatch για τους λάτρεις της άθλησης αλλά και για όσους θέλουν να φοράνε το ρολόι τους για 24 ώρες ακόμα και στον ύπνο τους κατάφερε να δημιουργήσει η Huawei με τοWatch GT 2e. 

Πρόκειται για μία συσκευή που συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσε ο απαιτητικός χρήστης ενός αθλητικού ρολογιού χωρίς όμως να χρειάζεται

να το αποχωρίζεται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας που είναι στο γραφείο, τη βόλτα ακόμα και τη βραδινή έξοδο. 

Κι αυτό γιατί ενώ το νέο smartwatch της Huawei διαθέτει ούτε λίγο ούτε πολύ 100 προγράμματα άθλησης με αναβαθμισμένες μεθόδους παρακολούθησης φυσικής κατάστασης, ο κομψός και νεανικός σχεδιασμός του επιτρέπει να το φοράτε πραγματικά σε κάθε περίσταση. 

Εκεί όμως που το Watch GT 2e διαχωρίζει τη θέση του από τα άλλα αθλητικά smartwatches είναι η στιβαρότητα που αποπνέει η όλη κατασκευή του αλλά και η χωρίς αντίπαλο διάρκεια της μπαταρίας του.   

Είναι φτιαγμένο από ανοξείδωτο ατσάλι με συνολική διάρκεια μπαταρίας που φτάνει και τις 14 μέρες με μία φόρτιση όταν για τη συντριπτική πλειοψηφία των άμεσων ανταγωνιστών του η μπαταρία φτάνει το πολύ για δύο με τρεις ημέρες. 

Επίσης το ρολόι έχει αδιαβροχοποίηση 5 ATM δηλαδή αντέχει ακόμα και σε βάθος 50 μέτρων κάτω από το νερό κάτι που σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιεί άνετα σε κολυμβητικές προπονήσεις είτε σε πισίνα είτε σε ανοιχτή θάλασσα. 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η μεγάλη χωρητικότητα της μπαταρίας του, καθώς το Watch GT 2e μπορεί να βρίσκεται σε λειτουργία GPS έως και 30 ώρες χωρίς διακοπή μία επίδοση που συναντάμε μόνο σε high end αθλητικά ρολόγια με πολλαπλάσια τιμή.  

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το ρολόι μπορεί να καλύψει και τις πιο δύσκολες και πολύωρες αθλητικές δραστηριότητες όπως είναι για παράδειγμα ένα iron man, ένας υπερμαραθώνιος βουνού ή μία μεγάλη πεζοπορία στο βουνό. 

Σύμμαχος στις μεγάλες προπονήσεις είναι και το μαλακό και άνετο λουράκι φτιαγμένο από καουτσούκ. Είναι ενσωματωμένο στο καντράν γεγονός που του δίνει αεροδυναμικό σχήμα και επειδή είναι ιδιαίτερα ευλύγιστο και μαλακό δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να το δένει σφιχτά στο χέρι χωρίς όμως αυτό να πιέζει σε σημείο που να ενοχλεί τον καρπό.  

Επιπλέον το λουράκι είναι διάτρητο, γεγονός που βοηθάει πολύ ώστε να εξατμίζεται και να μην εγκλωβίζεται ο ιδρώτας ανάμεσα στο ρολόι και το χέρι κάτι που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό  για τον αθλητή ειδικά στην πολύωρη άσκηση. 

Σημαντικό πλεονέκτημα για την άθληση ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους αποτελεί η AMOLED οθόνη αφής 1,39 ιντσών,  που υποστηρίζει ανάλυση Retina. Έτσι, οι χρήστες μπορούν οποιαδήποτε στιγμή με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης να αναζητήσουν οποιαδήποτε πληροφορία θέλουν, ακόμα κι αν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο εκτεθειμένοι στο δυνατό φως του ήλιου.   

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες τεχνολογικές δυνατότητες του Huawei Watch GT 2e, είναι χαρακτηριστικό ότι λανσάρει μια νέα επαναστατική λειτουργία: τον υπολογισμό μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα, το λεγόμενο και ποσοστό SpO2.   

Επίσης το ρολόι είναι και ένα ολοκληρωμένο fitness  tracker  δηλαδή καταγράφει ακόμα και με κλειστό το GPS, 24 ώρες το 24ωρο, τον αριθμό των βημάτων του χρήστη, τα σκαλιά που έχει ανέβει, τις θερμίδες που έχει κάψει, τους καρδιακούς παλμούς, το επίπεδο στρες και τον συνολικό χρόνο που είναι ενεργός μέσα στην ημέρα. 

Ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες αθλητές, το Huawei Watch GT 2e είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο, καθώς παρακολουθεί και αναλύει 190 διαφορετικούς τύπους δεδομένων, για ακόμα πιο αποτελεσματικές προπονήσεις. 

Αλλά και η  παρακολούθηση του ύπνου που προσφέρει το Huawei Watch GT 2e είναι ιδιαίτερα αναλυτική καθώς δίνει εξειδικευμένες πληροφορίες όπως, το πόσο βαρύς ή ελαφρύς είναι ο ύπνος, αν διακόπτεται κατά η διάρκεια της νύχτας, αν η αναπνοή είναι σωστή ακόμα τον χρόνο που καταλαμβάνει ο ύπνος με όνειρα!   

Μάλιστα στο τέλος η εφαρμογή δίνει ένα συνολικό σκορ για την ποιότητα του ύπνου με βάση όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. 

Ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι ότι για έξι δραστηριότητες όπως είναι η πεζοπορία, το τρέξιμο, το ποδήλατο κλπ, αν ο χρήστης ξεκινήσει την άσκηση χωρίς να ενεργοποιήσει το GPS, το ρολόι μετά από λίγο το αντιλαμβάνεται και μέσω δόνησης τον ειδοποιεί για το αν θέλει να το θέσει σε λειτουργία. 

Σε ότι αφορά τη λειτουργία του GPS αυτή είναι άψογη όποτε χρειάστηκε να την ενεργοποιήσουμε καθώς υποστηρίζεται από το σύστημα Glonass. Το ρολόι δεν χρειάζεται παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να «πιάσει» το δορυφορικό σήμα σε κάθε συνθήκη μόλις βγει σε ανοιχτό χώρο ενώ δεν είχε κανένα πρόβλημα ακόμα και κάτω από το νερό. 

Το ρολόι συνεργάζεται με την εφαρμογή Huawei Health, μέσω της οποίας μπορείτε να βλέπετε στο κινητό σας αναλυτικότατα διαγράμματα για τις προπονήσεις σας, όπως τη διαδρομή που κάνατε σε χάρτη, τις επιδόσεις σας (χρόνους, ταχύτητα, θερμίδες κλπ) τους καρδιακούς παλμούς και πολλά άλλα. 

Όμως ακόμα και χωρίς να ανατρέξετε στην εφαρμογή μπορείτε να δείτε αρκετές λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα και στην οθόνη του ίδιου του ρολογιού.   

Το σύγχρονο design συναντά την κλασική αισθητική 

Το Watch GT 2e δίνει τη δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να επιλέξει μεταξύ 200 διαφορετικών προσόψεων που παρέχουν διαφορετικό design και πληροφορίες ανάλογα με τις ανάγκες και προτιμήσεις του. Δηλαδή ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή τη δραστηριότητα του εκείνη την ώρα μπορεί να διαλέξει την ανάλογη πρόσοψη και να μετατρέψει το ρολόι από αμιγώς αθλητικό σε ένα κλασικό ρολόι.    

Επιπροσθέτως, η λειτουργία «Ζώνες Ώρας» βοηθά τους χρήστες να παραμείνουν σε επαφή με φίλους, συγγενείς και συναδέλφους που ζουν σε άλλες χώρες. Τέλος, η πρόσοψη του smartwatch επιτρέπει στον χρήστη να ορίσει προσωπικές ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα να ζητήσει να λαμβάνει μόνο συγκεκριμένες ειδοποιήσεις μες στην ημέρα ή να επιλέξει δικές του φωτογραφίες για background. 

100 νέα προγράμματα άθλησης 

Tο Huawei Watch GT 2e είναι συμβατό με 15 αθλήματα, συμπεριλαμβανομένων οκτώ υπαίθριων αθλημάτων (τρέξιμο, βάδισμα, αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδηλασία, ποδηλασία σε ανώμαλο έδαφος, κολύμβηση σε ανοιχτή θάλασσα, τρίαθλο) και επτά αθλήματα εσωτερικού χώρου (βάδισμα, τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση σε πισίνα, ελεύθερη προπόνηση, ελλειπτικό όργανο, όργανο κωπηλασίας).  

To Huawei Watch GT 2e υποστηρίζει επίσης 85 προσαρμοσμένα προγράμματα άθλησης, τα οποία καλύπτουν έξι κατηγορίες αθλημάτων: extreme σπορ, σπορ αναψυχής, γυμναστική, θαλάσσια σπορ, αθλήματα με μπάλα, χειμερινά σπορ. Οι δραστηριότητες που καλύπτει το smartwatch ποικίλουν, από breakdancing μέχρι παρκούρ, από αναρρίχηση μέχρι yoga και από μπαλέτο μέχρι μποξ.  Όσο οι χρήστες απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους αθλήματα, το Huawei Watch GT 2e καταγράφει δεδομένα όπως διάρκεια, θερμίδες, καρδιακούς σφυγμούς, πρόοδο άσκησης, αποθεραπεία κ.α. και στο τέλος της προπόνησης παραδίδει στον χρήστη χρήσιμες πληροφορίες αλλά και ένα γράφημα με όλες τις πληροφορίες, το οποίο μπορεί να μοιραστεί στα social media με ένα μόνο κλικ.   

Το Huawei Watch GT 2e διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα και μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 500 mp3s.

Με τη βοήθεια της εφαρμογής Huawei Music και μόλις συνδέσει το smartwatch του σε Bluetooth ακουστικά, ο χρήστης μπορεί, κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, να απολαύσει και μια προσωπική μουσική playlist.  

Υπολογισμός μέτρησης οξυγόνου στο αίμα (λειτουργία SpΟ2) , σε παγκόσμια πρώτη  

Με τη βοήθεια ενός αισθητήρα υψηλής ευκρίνειας, και χάρη στις τεχνολογίες Truseen™ (παρακολούθηση σφυγμών), TruRelex™ (παρακολούθηση στρες) και Trusleep™ (παρακολούθηση ύπνου) που δημιουργήθηκαν χάρη στην τεχνογνωσία της Huawei, το Watch GT 2e επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την συχνότητα των παλμών τους, να ανιχνεύουν την εμφάνιση άγχους και να έχουν εικόνα της ποιότητας του ύπνου τους, έτσι ώστε να μπορούν να αντιλαμβάνονται καλύτερα, κάθε λεπτό της ημέρας, το επίπεδο φυσικής τους κατάστασης. Όταν αυξάνονται ή πέφτουν απότομα οι καρδιακοί σφυγμοί, το smartwatch ειδοποιεί αμέσως τον χρήστη. Με το Kirin A1 chipset στον πυρήνα του και διάρκεια μπαταρίας που φτάνει μέχρι και τις δύο εβδομάδες, το Watch GT 2e γίνεται απόλυτος σύμμαχος του χρήστη στην προσπάθειά του για καλή φυσική κατάσταση και υγιή τρόπο ζωής.  

Συνοψίζοντας το Huawei Watch GT 2e είναι ένα αθλητικό smartwatch με τεχνολογικά ιδιαίτερα εξελιγμένες δυνατότητες, πλήθος εξειδικευμένων χαρακτηριστικών, έχει τη στιβαρότητα που απαιτείται, και νεανικό σύγχρονο design, για να μην χρειάζεται να το αποχωρίζεστε  σε καμία στιγμή της ημέρας. 

Μπορείτε να λαμβάνετε τα μέιλ σας, τις ειδοποιήσεις από τα social media, να βλέπετε ποιος σας καλεί χωρίς να βγάζετε το κινητό από την τσάντα σας. 

Και όλα αυτά σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική (επίσημη) τιμή των 180 ευρώ, αλλά αν ψάξετε σε διαδικτυακά καταστήματα μπορείτε να το βρείτε ακόμα και στα 160 ευρώ ή ακόμα χαμηλότερα.     

Huawei GT2eHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα