H ιστορία του ελληνικού Τουρισμού στη «Μηχανή του Χρόνου»

Advertorial

Την ιστορία του Τουρισμού μέσα από εικόνες του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) παρουσιάζει το νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο που θα προβληθεί στο COSMOTE HISTORY HD τη Δευτέρα 4/6 στις 21.00.

Το νέο επεισόδιο της εκπομπής παρουσιάζει τα πρώτα προωθητικά φιλμ του ΕΟΤ

με την αναβίωση των Δελφικών γιορτών το 1930, για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Μέσα από την έρευνα των αρχείων, ξετυλίγεται η ιστορία των ξενοδοχείων «Ξενία» και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις σε Επίδαυρο και Αθήνα. Παράλληλα, στην εκπομπή παρουσιάζονται οι περίφημες κρουαζιέρες στο Αιγαίο, αλλά και σπάνιες εικόνες από τις πρώτες οργανωμένες πλαζ στην Αττική και τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η δημοσιογραφική έρευνα αναβιώνει το περίφημο «Athens by night» στην Πλάκα της Αθήνας, εκεί όπου κατέληγαν όλοι οι τουρίστες μετά την ξενάγηση τους στην Ακρόπολη.

Στο νέο επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου», μιλούν οι καθηγητές τουρισμού Πάρις Τσάρτας και Περικλής Λύτρας, ο ομότιμος καθηγητής αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Δημήτρης Φιλλιπίδης, ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ Κώστας Κατσιγιάννης, το στέλεχος του ΕΟΤ Άντζελα Βαρελά και ο σύμβουλος τουριστικής πολιτικής Άγγελος Βλάχος. Παράλληλα, στην κάμερα της εκπομπής μιλούν και οι τουριστικοί πράκτορες Βύρων Αργύρης και Νταϊάνα Παναγιωτοπούλου, οι προϊστάμενοι γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ Δήμος Βρατσάνος και Δημήτριος Μπεθάνης και ο ιδιοκτήτης παλαιού εστιατορίου στην Πλάκα Γιώργος Παντελόπουλος.

Για τον καθοριστικό ρόλο της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην ανάπτυξη του τουρισμού κάνουν λόγο οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας Σπύρος Κατσιλέρος, Κατερίνα Λέκκα, Φίλλιπος Περιμένης, Μαρίζα Οικονόμου και Βασίλης Τσατσαράγκος.

Η «Μηχανή του Χρόνου» προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD.

«Κυνηγώντας το όνειρο» με τον διεθνώς διακεκριμένο χορευτή Δάφνι Κόκκινο, στο COSMOTE HISTORY HD

H σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV «Κυνηγώντας το όνειρο», με επίκεντρο δώδεκα Έλληνες με εξέχουσα πορεία στον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα τον σπουδαίο Έλληνα χορευτή Δάφνι Κόκκινο.

Από το Βούπερταλ της Γερμανίας, όπου ζει και εργάζεται, ο ταλαντούχος χορευτής μιλάει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και μεταξύ άλλων αναφέρεται στην πορεία και τη σχέση του με την κορυφαία χορογράφο και πρωτοπόρο του σύγχρονου χορού, Πίνα Μπάους (Τετάρτη 6/6 στις 21.00). Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 23.00.

«Η κουζίνα του Θεού» επιστρέφει την Τρίτη 5/6 στις 21.00 με νέο επεισόδιο στο COSMOTE HISTORY HD και μας μεταφέρει στους πρόποδες του όρους Πάικου και στη Μονή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Εκεί, παρακολουθούμε τους μοναχούς να ζυμώνουν ψωμί και να μαγειρεύουν γεμιστό ψάρι με λαχανικά και γιουβέτσι με μανιτάρια.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος Ιουνίου για το Ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Δελφοί: Το κέντρο του αρχαίου κόσμου», για το Μαντείο των Δελφών, το οποίο για περισσότερα από χίλια έτη θεωρούταν το κέντρο του αρχαίου κόσμου. Βασιλείς αλλά και απλοί άνθρωποι έφταναν από όλη τη Μεσόγειο για να συμβουλευτούν τους σοφούς του. Στην εκπομπή μιλάει ο Βρετανός μελετητής του αρχαίου ελληνικού κόσμου Δρ. Μάικλ Σκοτ (Κυριακή 3/6, στις 21.00).

Στο πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD ξεχωρίζει, επίσης, τη Δευτέρα 4/6, στις 22.00, το ντοκιμαντέρ «33.333: Η ‘Οδύσσεια’ του Νίκου Καζαντζάκη». Με γυρίσματα σε Ελλάδα και εξωτερικό, το ντοκιμαντέρ εξερευνά το εν πολλοίς άγνωστο επικό ποίημα του Νίκου Καζαντζάκη «Οδύσσεια», ενώ παράλληλα φωτίζει τις προσωπικές αγωνίες και αναζητήσεις του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και στοχαστή.

Cosmote HistoryMηχανή του ΧρόνουΕΟΤHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα