Akira Nakai: Ο άνθρωπος που φτιάχνει χειροποίητες Porsche και ζωντανεύει τα παιδικά «αυτοκινητάκια» (videos)

Κάθε παιδί είχε κάποτε ένα -ή περισσότερα- αυτοκινητάκια για να παίζει. Στη φαντασία του, μίκραινε για να χωρέσει στο «αυτοκινητάκι – μινιατούρα», καθόταν στο τιμόνι, κι άρχιζε μια ξέφρενη κούρσα, μαρσάροντας μέσα σ’ αυτό το όχημα του ονείρου, ταξιδεύοντας μέσα από ασύλληπτα τοπία, προσπερνώντας όλους τους άλλους οδηγούς και γκαζώνοντας θριαμβευτικά προς το μέλλον, μόνος αλλά πάντα πρώτος στο πέσιμο της καρό σημαίας. 

Κάθε αγοράκι μεγαλώνει, αλλά πάντα ένα κομμάτι του μένει πάντα παιδί που ποτέ δεν ξεχνά το αυτοκινητάκι του.

Ένα από αυτά τα παιδιά είναι ο Ακίρα Νακάι, ο άνθρωπος

που ζωντανεύει τα αυτοκινητάκια των παιδικών μας χρόνων. Ο Ακίρα Νακάι, ποτέ δεν έπαψε να ασχολείται και να ονειρεύεται τα αυτοκίνητα των παιδικών του χρόνων, και τελικά κατέληξε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα ονειρικά αυτοκίνητα.

O Aκίρα γεννήθηκε στην μικρή πόλη Σίμπα, στην Ιαπωνία. Η αγάπη του για τα αυτοκίνητα τον έφερε τη δεκαετία του 1990, να τρέχει σε ράλι και να κάνει drifting, συμμετέχοντας σε μια ομάδα με το όνομα «Rough World» (σκληρός κόσμος).

Συμμετείχε και σε μικρούς ρόλους στο σινεμά ντουμπλάροντας ηθοποιούς που είχαν σκηνές με αυτοκίνητα. Ταυτόχρονα εργαζόταν σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων «body shop» όπου έκανε βελτιώσεις στα αμαξώματα και το «look» των αυτοκινήτων. Τότε αγόρασε μια παροπλισμένη Porsche 930 και άρχισε να πειραματίζεται βελτιώνοντας το look της. To αυτοκίνητο αυτό, έγινε η περίφημη Porsche που ο Νακάι ονόμασε «Stella Artois» από το όνομα της αγαπημένης του μπύρας.

Ο Ακίρα Νακάι, έχοντας τρελό μεράκι για τη δουλειά του, δούλευε 16 ώρες την ημέρα στο γκαράζ, ενώ τις περισσότερες φορές εκεί έτρωγε και κοιμόταν.

Η δουλειά που έκανε στην Porsche 930, ήταν εξαιρετική. Ο Νακάι, έκανε κάτι πολύ δύσκολο, αφού πήρε ένα από τα ομορφότερα κλασικά σπορ αυτοκίνητα, ένα μοντέλο διάσημο για την σχεδιαστική του απλότητα και το μοναδικό του σχέδιο, και κατόρθωσε να το εξελίξει και να το «ανεβάσει» αισθητικά, χωρίς όμως να καταστρέψει το αρχικό «look» και το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Όταν το «φτιαγμένο» αυτοκίνητο άρχισε να κυκλοφορεί στους δρόμους, ήταν μια ζωντανή διαφήμιση για τη δουλειά που έκανε ο Νακάι. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων Porsche 911, Porsche 963 και Porsche 993, άρχισαν να του ζητούν να «φτιάξει» και τα δικά τους αυτοκίνητα.

Έτσι, άρχισαν όλα, και σε λίγους μήνες είχε δημιουργηθεί μια ομάδα φίλων που έφτιαξαν την εταιρεία «RWB» (Rauh Welt Begriff) που σημαίνει Rough World concept. Στην ομάδα προσχώρησαν οι Σμόκι Ναγκάτα, Άλαν Σούγκαρ, Ρίτσαρντ Σίμονς, Λάρι Έλισον, Ρόι Ρέιμοντ.

Ο Νακάι, έχει ένα δικό του στυλ εργασίας, δουλεύει κατευθείαν πάνω στο αμάξι χωρίς να έχει κάνει σχέδια πριν, αρχίζοντας να κόβει τις λαμαρίνες, να αφαιρεί, να τροποποιεί, και να προσθέτει δικές του λεπτομέρειες. Ο δαιμόνιος Ιάπωνας, κατάφερε να κάνει την «RWB» την Νο1 εταιρεία αισθητικής αναβάθμισης για τις Porsche παγκοσμίως.

Τα αυτοκίνητα της «RWB» γίνονται αμέσως συλλεκτικά, και οι λίστες αναμονής ολοένα και μεγαλώνουν, αφού υπάρχουν πολλοί πλούσιοι ιδιοκτήτες Porsche, απ’ όλο τον κόσμο, πρόθυμοι να πληρώσουν όσο κι όσο για να αναβαθμίσουν τα αυτοκίνητά τους. Ο Νακάι, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, πλέον, και μετατρέπει «παρουσία του πελάτη» κάθε Porsche 911, παραδίδοντας μια Porsche RWB, πολλαπλάσιας αξίας.

Κάθε αυτοκίνητο στον κόσμο είναι χειροποίητο, έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, και φέρει εκτός από το τεράστιο αυτοκόλλητο της «RWB» στο παρμπρίζ, και την υπογραφή του Ακίρα Νακάι, στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Πολλές φορές, τα Porsche club, διαφόρων χωρών, διοργανώνουν ολόκληρα events και ο Νακάι ταξιδεύει προσκεκλημένος για να μετατρέψει δύο και τρία αυτοκίνητα μέσα σε λίγες μέρες.

Ο Νακάι, ταξιδεύει σαν ροκ σταρ, με μια βαλίτσα εργαλεία, και μια κούτα Winston, αφού είναι μανιώδης καπνιστής. Οι θαυμαστές της δουλειάς του, τον κινηματογραφούν όση ώρα εργάζεται πάνω στα αυτοκίνητα. Ο ρυθμός του είναι πυρετικός, και τα κάνει όλα με το χέρι, από τα μετρήματα και τα κοψίματα, μέχρι το άψογο φινίρισμα. Πάντα αεικίνητος, στα διαλλείματα δεν κάθεται να ξεκουραστεί αλλά υπογράφει αυτόγραφα και φωτογραφίζεται με τους εκατοντάδες «fans» του.

Υπογράφει επίσης «αυτοκίνητα – μινιατούρες» αντίγραφα των δικών του διάσημων ανά την υφήλιο Porsche RWB. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη αγορά από gadgets, ανάμεσα στα οποία είναι και ο ίδιος ως «κούκλα – μινιατούρα», ενώ το τελευταίο διάστημα η εταιρεία «RWB» έβγαλε και νέα προϊόντα, όπως διάφορα σπορ ρολόγια κλπ.

Μ’ αυτό τον τρόπο, ο Ακίρα Νακάι, κατόρθωσε όχι μόνο να δώσει ζωή στα παιδικά αυτοκινητάκια με τα οποία κάποτε έπαιζε, αλλά έγινε κι αυτός μια «κούκλα – μινιατούρα», βρίσκοντας τον τρόπο να χωρέσει μέσα στην ονειρική διάσταση των παιδικών μας παιχνιδιών.

Διαβάστε επίσης:

HRW: Τρομακτική χρονιά για τα ανθρώπινα δικαιώματα το 2023 – «Έγκλημα πολέμου» η μαζική σφαγή αμάχων στη Γάζα

Η Αθήνα είναι η χειρότερη πόλη στην Ευρώπη για τους ψηφιακούς νομάδες (photos)

Οι άγνωστοι Χούθι και ο πρόεδρος Μπάιντεν που έκανε το όνειρό τους πραγματικότητα (photos/video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Akira Nakai,Porsche