Ζώδια | Εβδομαδιαίες προβλέψεις 17-24/9

23:45 16/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Ξεκινήματα με προσοχή και δειλά βήματα..

Από την Λίλιαν Σίμου www.astrolife.gr

Η νέα εβδομάδα ξεκινά αμέσως μετά την Νέα Σελήνη στην Παρθένο. Η Νέα Σελήνη που πραγματοποιήθηκε ξημερώματα Κυριακής, δίνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον κύκλο που ανοίγεται και φυσικά προσφέρει ένα νέο κύκλο εμπειριών και προσπαθειών, ίσως τον πρώτο ουσιαστικά κύκλο του φθινοπώρου.

Εξ

άλλου, δεν είναι ίσως συμπτωματικό, πως ο Ήλιος περνά στο ζώδιο του Ζυγού κι έχουμε την φθινοπωρινή ισημερία στις 23 του μήνα, ένα θέμα ιδιαίτερο που θα αναπτύξουμε τις επόμενες ημέρες.

Δύσκολη συγκυρία στα μέσα της εβδομάδας, το ταυ τετράγωνο του Ερμή στον Ζυγό, με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τον Ουρανό στον Κριό.

Θα προκαλέσει και θα δημιουργήσει δυσκολίες, σε συζητήσεις, συνεργασίες αλλά έντονες διαφωνίες σε προσωπικές σχέσεις.

Τις ημέρες που ακολουθούν, στήριξη μπορεί να βρούμε με το τρίγωνο του Κρόνου προς τον αστεροειδή Δήμητρα, καθώς βοηθά να βελτιώσουμε την εικόνα μας αλλά και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για το έργο μας, την καριέρα, τους στόχους ή την πνευματική μας εξέλιξη –αν αυτό μας ενδιαφέρει. Όπως και να έχει, είναι ένας εξισορροπητικός παράγοντας στην τεταμένη ατμόσφαιρα του ταυ τετραγώνου ή το άγχος της Νέας Σελήνης.

Αναλύοντας λίγο περισσότερο τα στοιχεία της Νέας Σελήνης, μπορούμε να αναφέρουμε πως αφορά την έναρξη ενός κύκλου με αρκετό άγχος και ανασφάλεια. Κάθε Νέα Σελήνη είναι ένα γέννημα, μία νέα αρχή. Προσφέρει τον σπόρο και έρχεται να συμβολίσει την νέα ζωή που κυοφορείται μετά από το βαθύ σκοτάδι της χάσης της Σελήνης. Σκοτάδι και τέλος μαζί, δηλώνουν την ανάγκη να σβήσουμε το χθες και να στοχεύσουμε στο αύριο. Τι είναι όμως «το αύριο»; Σημαίνει να θέτουμε ξανά το σπόρο να βλαστήσει ο στόχος, το όνειρο, το όραμα για μία καλύτερη πορεία στη ζωή μας.

Η Νέα Σελήνη αυτή την φορά στον τελευταίο δεκανό της Παρθένου, είναι στις 23ο και 37΄και σύμφωνα με τον μεγάλο δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, μας πληροφορεί για την απλότητα και την πνευματική αναγέννηση που έχουμε ανάγκη. Η απλότητα, είναι ένα βασικό στοιχείο της ευτυχίας για τον καθένα μας. Σε μία εποχή όπου όλα καταρρέουν, το να απολαμβάνουμε απλές καθημερινές χαρές, είναι ένα μεγάλο δώρο. Αυτό σταδιακά αναπτύσσει και την πνευματική μας δύναμη, αλλά και μας οδηγεί σε μία αναγέννηση και ευεξία, εσωτερική και εξωτερική. Ο αέρας που να μας αναζωογονήσει, θα έρθει μέσα από ασχολίες διανοητικές και θα αποτελέσει μία γέφυρα επικοινωνίας με την κοινωνία και τον κύκλο των γνωριμιών μας.

Μου έκανε εντύπωση αυτή η συμβουλή και πιστεύω πως τελικά, επειδή όλα ρέουν με μία εσωτερική σοφία στο σύμπαν, θα πρέπει να αφήσουμε το εφήμερο της ύλης σε δεύτερη μοίρα και να μοχθήσουμε για καλλιέργεια πνεύματος και ψυχής. Φυσικά η ύλη είναι απαραίτητη στον φυσικό κόσμο, αλλά οι ανατροπές της τελευταίας διετίας τουλάχιστον, μας δηλώνουν το αβέβαια και το φθαρτό της ύλης.

Μέσα σε μία επίπλαστη ευημερία, αμελήσαμε την εσωτερική καλλιέργεια και η Νέα Σελήνη, παροτρύ

Keywords
Τυχαία Θέματα