Το φαινόμενο «Αγαπώ Ηλία Κασιδιάρη»

17:24 16/9/2012 - Πηγή: Neolaia

Τον τελευταίο καιρό, για κάποιο λόγο που θα ήθελα πολύ να μάθω, το Facebook μου συστήνει ανεπιφύλακτα και αδιάκοπα να εγγραφώ στις ενημερώσεις του προφίλ του Ηλία Κασιδιάρη. Με δελεάζει δε, λέγοντάς μου ότι έχει 18.626 εγγεγραμμένους χρήστες, οι οποίοι προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρουν από μένα.

Μπαίνοντας, λοιπόν, από περιέργεια στο προφίλ του εκπροσώπου τύπου της ΧΑ (με αγαπημένο μότο: «Ό, τι δεν με καταστρέφει,

με κάνει ισχυρότερο»), συνάντησα εκατοντάδες διθυραμβικά σχόλια για το έργο της εν λόγω παράταξης. Έτοιμη κι εγώ να περάσω λίγα λεπτά απολαυστικού χλευασμού μερικών κοντόφθαλμων συμπολιτών μας με τον εαυτό μου, συνειδητοποιώ ότι πολλά από τα σχόλια είναι γραμμένα από γυναίκες. Κάνοντας δε μια μικρή έρευνα στο fb, μου αποκαλύφθηκε ένας παράλληλος κόσμος. Νέες γυναίκες, δίπλα στο όνομά τους, έχουν σε παρένθεση το όνομα του Κασιδιάρη, αρκετές με ατάκες του στιλ «αγαπώ Η.Κ.» κ.α. (όπως κάνουν πολλές έφηβες με ονόματα καλλιτεχνών).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ τα σχόλια των αντρών δίνουν τα εύσημα στη ΧΑ για τη δράση της, τα αντίστοιχα των γυναικών είναι πιο προσωποπαγή. «ηλια πανω τους,, εισαι ΘΕΟς», «Ηλια εισαι ΑΞΙΟΣ», «ΜΕ ΤΡΕΛΑ ΗΛΙΑ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΛΟΙ!!!!!!!!!!!!!!», «Το καλύτερό μας … να βλέπουμε την ‘’σκληρή’’ πλευρά του ΗΛΙΑ!!!!!!!!!!», «Και ομως υπαρχουν ακομη ΑΡΣΕΝΙΚΑ!!!!!! Μπραβο Ηλια!!!!!!» (sic).

Τώρα μάλιστα, εξηγούνται όλα! Ώστε, για την ανάδειξη μιας πολιτικής παράταξης, δεν χρειάζονται μόνο μερικοί απογοητευμένοι από το μέχρι τότε πολιτικό σύστημα, άλλοι τόσοι θυμωμένοι και διάφοροι αναποφάσιστοι που θέλουν απλά να διαμαρτυρηθούν, αλλά απαιτείται κι ένα ποσοστό γυναικών που θα βρουν στην παράταξη αυτή το πρότυπο του brutal άντρα στον οποίο θα παραδοθούν άνευ όρων, έστω και από μακριά.

Αμφιβάλλω ότι όλες αυτές οι κοπέλες γνωρίζουν την πραγματική ιδεολογία της ΧΑ, καθώς και τα πολιτικά κινήματα τα οποία τη διαμόρφωσαν. Αμφιβάλλω επίσης για το αν έχουν αναλογιστεί τι πρεσβεύει και τι προσπαθεί να εγκαθιδρύσει, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρη για το αν έχουν το νοητικό και γνωστικό υπόβαθρο να σκεφτούν το ζήτημα πιο καθολικά, πέρα από τα όρια της μικρής τους γειτονιάς που «πλήττεται» από τους μετανάστες και τις έχει ωθήσει να βρουν τον «προστάτη» και «σωτήρα» τους στο πρόσωπο του Κασιδιάρη. Διατηρώ επίσης τις επιφυλάξεις μου για την ενημέρωσή τους σχετικά με τη θέση της γυναίκας στο νέο σύστημα που θέλει να νομιμοποιήσει η ΧΑ. Και τέλος, έχω κάποιες αμφιβολίες για το αν πρόκειται για αυτή τη νέα γενιά, που όπως λένε είναι «το μέλλον του τόπου» και πρέπει να φέρει τη ριζική μεταβολή στη διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας.

Γι’ αυτό, όμως, που είμαι εντελώς πεπεισμένη είναι ότι σημαντικό ποσοστό των σύγχρονων Ελληνίδων είναι ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει καν τι συμβαίνει στη χώρα μας και ψηφίζει με βάση ψυχολογικά κριτήρια (το πρότυπο του άγριου πατέρα), απωθημένα κ.α.

Και, για να χρησιμοποιήσουμε κι ένα ρητό που υιοθετήθηκε από τη ΧΑ, με στρεβλωμένο βέβαια περιεχόμενο, «λαός που δεν ξέρει την ιστορί

Keywords
Τυχαία Θέματα