Βάσεις 2012 | Μείωση έως και 50% στις θέσεις πολυτέκνων

14:14 13/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Επιστολή τον κ. Μπαμπινιώτης, απέστειλε η ΑΣΠΕ, για τη μείωση των θέσεων για τις βάσεις 2012, που αφορούν πολυτέκνους. Συγκεκριμένα:

Κύριε Υπουργέ,

γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα πολυτέκνων και σε συνέχεια της, με αριθμ. πρωτ. Φ.251/50096/Β6/4-5-2012, απαντητικής επιστολής της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων αλλά και της χθεσινής ανακοίνωσης του αριθμού εισαγομένων ειδικών κατηγοριών στα

ΑΕΙ–ΤΕΙ της χώρας, μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, μας δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα, τα οποία σας θέτουμε υπόψη σας με την παρούσα και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για την άρση των κατάφορων αδικιών εις βάρος των πολυτέκνων:
1 α. Στον ανακοινωθέντα πίνακα θέσεων εισαγομένων Ειδικών κατηγοριών 2012-2013, υπάρχουν Σχολές που ο αριθμός των πολυτέκνων είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με αυτές του 2011. Η μείωση φθάνει μέχρι και το 50%, ενώ ο αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή παραμένει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα:
- Η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, πέρυσι είχε 29 θέσεις πολυτέκνων, φέτος 19.
- Η Σχολή Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ, πέρυσι είχε 20 θέσεις, φέτος 11.
- Το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, πέρυσι είχε 30 θέσεις, φέτος 22.
- Η Ιατρική του ΕΚΠΑ πέρυσι είχε 19 θέσεις, φέτος 15.
- Η Σχολή Δασολογίας του ΑΠΘ, πέρυσι είχε 15 θέσεις πολυτέκνων, φέτος 7, ενώ η ίδια μείωση παρατηρείται και στις άλλες Σχολές.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι` αυτή την αυθαίρετη μείωση του αριθμού των εισαγομένων πολυτέκνων φοιτητών, τη στιγμή που ουδέποτε οι Σχολές έθεσαν θέμα γι` αυτούς.

Η ΑΣΠΕ εξ αρχής ζητούσε το αυτονόητο, να ισχύει δηλαδή ότι ίσχυε μέχρι τον περασμένο και αλήστου μνήμης Μαϊο του 2011. Δηλαδή τα παιδιά των πολυτέκνων που περνάνε σε κάποια Σχολή άλλης πόλης με την αξία τους (με τα ίδια κριτήρια που εισάγονται και τα παιδιά των μη πολύτεκνων οικογενειών), να έρχονται στην πόλη μονίμου κατοικίας τους.

Αυτός ο νόμος λειτούργησε επί 32 συνεχόμενα χρόνια χωρίς να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των Σχολών. Όμως δυστυχώς η συνταγματική προστασία των πολυτέκνων (παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος) ευτελίζεται εις όφελος άλλων κοινωνικών ομάδων για ανεξήγητους λόγους. Το εξοργιστικό είναι ότι αυτή η μείωση των θέσεων των πολυτέκνων, σερβίρεται από το Υπουργείο ως αύξηση, ενώ η αλήθεια είναι ότι η όποια αύξηση δίνεται σε Σχολές της Επαρχίας.., με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται το πνεύμα της συνταγματικής προστασίας για τους πολύτεκνους.

β. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, το λόγο για τον οποίο οι πολύτεκνοι υποψήφιοι που συμπλήρωσαν Μηχανογραφικό το 2011, αλλά αποφοίτησαν το 2010, δεν συμπεριλαμβάνονται στο επιπλέον ποσοστό του 3% των θέσεων εισακτέων των Τμημάτων και Σχολών της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;
Πώς αποκαθίσταται σε αυτούς η αδικία και η άνιση μεταχείριση που έγινε;.

γ. Επίσης αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο οι πολύτεκνοι υποψήφιοι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βάσεις 2012 | Μείωση,vaseis 2012 | meiosi