Τελικός Euroleague: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός

13:28 13/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Το «θαύμα» μέσα στην Κωνσταντινούπολη ψάχνει ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει στις 21:00 (NET, Novasports 1) την καλύτερη ομάδα φέτος στη διοργάνωση, την ΤΣΣΚΑ με φόντο να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης.

Η πάνοπλη «αρκούδα» και ο Κιριλένκο

Το να είναι κάποιος μεγάλος παίκτης δεν φαίνεται μόνο στις επιδόσεις του μέσα στο παρκέ, αλλά και στην συμπεριφορά του εκτός,

στο ήθος του και τον σεβασμό στον αντίπαλο. Σαφώς και αναφερόμαστε στον μεγάλο Αντρέι Κιριλένκο, που στα πρώτα του λόγια μετά τον ημιτελικό, έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Παναθηναϊκού και να του δώσει συγχαρητήρια.

Την εξαιρετική ΤΣΣΚΑ την είδαμε μόνο στο δεύτερο 10λεπτο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όταν και κατάφερε να γυρίσει από διαφορά 14 πόντων. Στη συνέχεια, δεν ήταν καλύτερη σε κανένα σημείο και όταν ήρθαν τα δύσκολα πήρε και τα σφυρίγματα που χρειαζόταν. Οι περισσότεροι από τους παίκτες της δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, πλην του Κιριλένκο, που σταμάτησε στους 17 πόντους με 2 τρίποντα και τον εξαιρετικό Σβεντ, που συμπλήρωσε 15. Ο Μίλος Τεόντοσιτς, που βρίσκει ξανά τον Ολυμπιακό απέναντι του, είχε μεν 12 πόντους, αλλά αρκετά λάθη και προσπάθειες τραβηγμένες από τα μαλλιά…

Θέλει να γράψει και πάλι… ιστορία

Ξημερώνει μεγάλη μέρα έλεγε χθες ο Βασίλης Σπανούλης, δείχνοντας με πόση μεγάλη αγωνία περιμένουν οι παίκτες το ραντεβού με την ιστορία το βράδυ της Κυριακής. Απόψε στις 21:00 λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του απέναντι στην πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ.

Απέναντι στην Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός ήταν συγκλονιστικός και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά πήρε τη μεγάλη νίκη και παράλληλα μία μίνι εκδίκηση για την ήττα στον τελικό πριν 2 χρόνια. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας, ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής και πήρε την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα, με αποκορύφωμα το τρίποντο ένα λεπτό πριν τη λήξη, αλλά και τα εξαιρετικά μοιράσματα στον Ντόρσεϊ.

Σίγουρα ο Ολυμπιακός μπαίνει ως αουτσάιντερ στον τελικό, με τις πιθανότητες του πάντως να είναι περισσότερες από όσες του δίνουν. Τα όπλα της ΤΣΣΚΑ είναι πολλά για να μπορέσουν να περιοριστούν και εδώ είναι που χρειάζεται εξυπνότερο παιχνίδι από κάθε άλλη φορά. Οι μάχες κάτω από τα καλάθια θα αποτελέσουν ξανά κλειδί για την αναμέτρηση και ο Ολυμπιακός ελπίζει να μη βρεθούν στην καλή τους μέρα Κιριλένκο και Κρίστιτς, ή ένας από τους δύο, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει απόψε το τέλειο παιχνίδι τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά, αλλά κακά τα ψέματα, ακόμα και αυτό μπορεί να μην του είναι αρκετό. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στον Έισι Λο, που υπέστη βαρύ διάστρεμμα.

Εκτιμήσεις:Ολυμπιακός να κατακτήσει το τρόπαιο (4.35),
ΤΣΣΚΑ Μ. – Ολυμπιακός Over 145.5 (1.90)
ΤΣΣΚΑ Μ. – Ολυμπιακός (Πόντοι Κρίστιτς) Over 13.5 (1.83)
ΤΣΣΚΑ Μ. – Ολυμπιακός (Ριμπάουντ Ντόρσεϊ) Over 4.5 (1.83)

Για περισσότερες αναλύσεις και για επιπλέον στοιχηματικές επιλογές επισκε

Keywords
Τυχαία Θέματα