Σπουδές στο εξωτερικό | Τι μου λείπει από την Ελλάδα

10:57 25/3/2012 - Πηγή: Neolaia

Τι σου λείπει από την Ελλάδα όταν είσαι μακριά της; Τι νοσταλγείς που δεν περίμενες ποτέ ότι θα το κάνεις;

Έχω βρεθεί σε διάφορες συζητήσεις μεταξύ φοιτητών του εξωτερικού για το τι μας λείπει από την Ελλάδα. Το περίεργο είναι πως αυτά που συνήθως αναφέρουμε είναι μικρές, καθημερινές συνήθειες που δεν θα τις σκεφτόσουν απαραιτήτως όσο ήσουν στην Ελλάδα.

Ας

το πιάσουμε από τη σημερινή μέρα. Παραδοσιακά 25 Μαρτίου βλέπαμε την παρέλαση, παλιότερα συμμετείχαμε και πηγαίναμε και στη σχολική γιορτή. Προφανώς και δεν ήταν το καλύτερό μας. Τώρα όμως που η 25η Μαρτίου είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, τα νοσταλγείς.

Άλλο «μείζον» ζήτημα τώρα που φτιάχνει ο καιρός. Βλέπεις μια -περιέργως- ηλιόλουστη Αγγλία, με καλή θερμοκρασία, αλλά δε νιώθεις να την απολαμβάνεις. Τι σου λείπει; Μα φυσικά ο καφές σε παραλιακό μαγαζί σε χαλλλλλαρή διάθεση. Και όταν λέμε καφές εννοούμε τον κλασικό αγαπημένο φραπέ, ή τον δικό μου αγαπημένο Freddo.

Για να μη θυμηθώ το περιβόητο σουβλάκι. Πόσες φορές μας έχει λείψει και πόσο ορμάμε με το που γυρίζουμε Ελλάδα για να το φάμε; Τι να σου κάνει η πίτσα και το κεμπάπ; Αν πάλι θέλεις να φας σουβλάκι στο Λονδίνο, να είσαι προετοιμασμένος να το πληρώσεις για χρυσό. (Το σπιτικό φαγητό το αφήνω απ’ έξω, γιατί απλά λείπει σε όλους που δε μένουν με τη μαμά τους. Απλά δε συγκρίνεται.)

Και ακόμα είναι άνοιξη. Όταν θα καλοκαιριάσει, θα μεγαλώνει κι άλλο η μέρα, θα μεγαλώσει και η νοσταλγία. Πείτε το παράνοια, πείτε το υπερβολή, αλλά κάποια πράγματα δεν τα βρίσκεις αλλού. Και ακόμα και να τα βρεις (και καλύτερα) θα επιμένεις νοσταλγικά στο παλιό.

Ο ήλιος για παράδειγμα. Αυτό το σαββατοκύριακο η Αγγλία είχε ήλιο και έφτασε τους 18 βαθμούς. Έβρεξε τους τελευταίους μήνες ελάχιστο. Δεν ένιωσες ιδιαίτερο κρύο. Αντίθετα από την Ελλάδα που συνεχώς ακούγαμε για κρύο και χιόνια. Σε πείθει όμως αυτό για να εκτιμήσεις περισσότερο τον καιρό;

Ξέρουν οι Άγγλοι μωρέ από ήλιο; (Τους βλέπουμε το καλοκαίρι πώς κοκκινίζουν!)

*Τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές σκέψεις και νοσταλγικές υστερίες. Δεν ξέρω πόσοι συμφωνείτε/διαφωνείτε

**Και φυσικά δεν έχουμε κάτι με τους φίλους μας τους Άγγλους. Απλά μας αρέσει να κάνουμε πλάκα. (Κι εκείνοι μαζί μας ενίοτε)

Keywords
Τυχαία Θέματα