Έρευνα | «Μωρουδίστικος ύπνος» σε οποιαδήποτε ηλικία!

15:43 19/6/2012 - Πηγή: Neolaia

Είναι εκπληκτικό το πόσο συχνό είναι οι άνθρωποι να αναφέρουν πως ενώ κάποτε είχαν πολύ καλό ύπνο, καθώς μεγαλώνουν και ειδικά γύρω στις ηλικίες των 40-50 ετών, η ποιότητα του ύπνου μειώνεται. Συχνά, αποδίδουν αυτή την αλλαγή στην ενασχόληση με τα παιδιά, στη πολυάσχολη ζωή ή στο συναισθηματικό στρες. «Δεν χρειαζόμαστε τόσο πολύ ύπνο καθώς γερνάμε, σωστά;» ρωτούν, με ένα συνδυασμό ελπίδας και παραίτησης. Λοιπόν, ναι και όχι.

Η έρευνα μας λέει ότι η ποσότητα του ύπνου που χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα παραμένει σχετικά η ίδια στη διάρκεια της ζωής μας από 8 έως 8 1/2 ώρες – και ο αδιάλειπτος,

βαθύς ύπνος συμβάλλει στην καλή σωματική υγεία και συναισθηματική ευεξία σε κάθε ηλικία.

Ωστόσο, από τη μέση ηλικία, πολλοί από εσάς δεν έχετε κοιμηθεί όλη τη νύχτα εδώ και χρόνια και το αποδέχεστε ως φυσιολογικό. Οι στατιστικές δείχνουν ότι ένας στους δύο ενήλικες παρουσιάζουν κάποιο βαθμό αϋπνίας, που σημαίνει πάνω από το 13 τοις εκατό του πληθυσμού μας δεν κοιμάται καλά. Αυτή η αλλαγή ύπνου συχνά ξεκινά περίπου στη μέση ηλικία όταν οι ορμονικές μεταβολές αρχίζουν, συνήθως συνοδεύονται από αλλαγές στο εσωτερικό μας θερμοστάτη, υπάρχει αυξημένη ανάγκη για επισκέψεις στο μπάνιο και οι φυσικές ταλαιπωρίες που έρχονται με την ηλικία. Οι περισσότεροι άνθρωποι λένε ότι έχουν βγει από το ρυθμό του βαθύ ύπνου, ώστε ο ακανόνιστος ύπνος έγινε μια συνήθεια που δεν μπορούν να σπάσουν.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλες οι συνήθειες μπορούν να σπάσουν δουλεύοντας σκληρά για να κάνετε αλλαγές στη συμπεριφορά σας – ακόμα και αν τα φαρμακευτικά προϊόντα σας βάζουν στον πειρασμό να αποφευχθεί αυτό το έργο. Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να έχετε ακούσει από πριν – από τους θεραπευτές, τους φίλους, τους γονείς και τους παππούδες σας – αλλά εάν τις εφαρμόσετε στην πράξη, θα μπορείτε να κοιμηθείτε σαν μωρό για άλλη μια φορά.

1. Ένα κρεβάτι κατάλληλο για ένα βασιλιά (ή βασίλισσα!).

Μετά από χρόνια φροντίδα των άλλων, από την στιγμή που σας χτύπησε η μέση ηλικία, μαθαίνετε τη σημασία της περιποίησης σας. Ήρθε η ώρα να εκπληρώσετε τα ανικανοποίητα όνειρα σας, σωστά; Μπορείτε να ετοιμάσετε ιδιαίτερο δείπνο, καλό κρασί και νέες περιπέτειες, αλλά όταν πρόκειται για ονειρεμένο ύπνο – μια πολυτέλεια που χρειάζεστε περισσότερο από κάθε άλλη – έχετε την τάση να μην ενδίδετε. Δημιουργείστε ένα περιβάλλον που προσκαλεί για μια ξεκούραστη νύχτα. Αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, ξεκινήστε με ένα πολυτελές στρώμα μεγέθους – μονό, αν είστε μόνη, υπέρδιπλο για ζευγάρια. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ευρύχωρο και άνετο κρεβάτι που προσκαλεί για βαθύ ύπνο. Τα πούπουλα χήνας στο πάπλωμα και τα πολύ αφράτα μαξιλάρια σας προδιαθέτουν να έχετε ένα υπέροχο ξεκίνημα για μια ξεκούραστη νύχτα.

2. Μερικοί προτιμούν ζέστη. Σε μερικούς αρέσει κρύο.

Δημιουργώντας ένα φιλόξενο περιβάλλον για ύπνο δεν αρκεί μόνο το στρώμα. Αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό της κατάλληλης θερμοκρασίας δωματίου, τη ροή του αέρα και το επίπεδο υγρασίας. Μερικ

Keywords
Τυχαία Θέματα