Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης | «Μην αφήνετε τα παιδιά ασυνόδευτα»

12:14 17/1/2013 - Πηγή: Neolaia

Συναγερμός σήμανε σε Δημοτικά και νηπιαγωγεία της Μυτιλήνης από επείγον έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που καλεί τους εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν μαθητές και γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την προσέλευση και αποχώρηση από τα σχολεία σε περίπτωση που πλησιάσουν τα παιδιά άγνωστα άτομα.

Συγκεκριμένα, την παρέμβαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκάλεσε ένα περίεργο περιστατικό που καταγγέλθηκε

πρόσφατα από δύο μητέρες και συνέβη στο 6ο νηπιαγωγείο της Χρυσομαλλούσας.

Την ώρα που τα παιδιά έβγαιναν από το σχολείο, ένα αυτοκίνητο πλησίασε ύποπτα μικρά παιδιά και τα ρώτησε «πού είναι οι γονείς τους» και «αν θέλουν να τους πάει κάπου». Οι μητέρες των παιδιών κινούνταν πίσω από τα παιδιά τα οποία προπορεύονταν και μόλις είδαν το αυτοκίνητο να σταματά και ο άγνωστος να μιλάει τα παιδιά, έβαλαν τις φωνές.

Μετά απ’ αυτό ο οδηγός εξαφανίστηκε αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Το θέμα απασχόλησε την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και μάλιστα έγινε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα όπου δόθηκαν οδηγίες από τον Αστυνομικό Διευθυντή Δημήτρη Κουρσουμπά για διακριτική παρουσία αστυνομικών έξω από τα σχολεία της περιοχής. Επί του παρόντος πάντως η αστυνομία κρατάει χαμηλούς τόνους για το θέμα.

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς τα σχολεία μετά το συμβάν αυτό αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι σε νηπιαγωγείο της Μυτιλήνης παρουσιάστηκε το εξής γεγονός: Μόλις σχόλασαν τα νήπια και άρχισαν να φεύγουν με συνοδεία των γονιών τους κάποιοι άγνωστοι μέσα σε αυτοκίνητο, πλησίασαν δυο νήπια τα οποία προχωρούσαν μπροστά από τις μητέρες τους και τα ρωτούσαν αν φεύγουν μόνα τους ή θέλουν να τα πάνε κάπου. Βλέποντας στη συνέχεια ότι τα νήπια συνοδεύονταν έφυγαν γρήγορα. Το γεγονός αυτό φόβισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μητέρες οι οποίες ειδοποίησαν την Αστυνομία και την υπηρεσία μας. Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τους μαθητές και γονείς όλων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών απ’ αυτά»

Keywords
Τυχαία Θέματα