Lexus IS 2014: Υβριδική απόβαση

12:13 17/1/2013 - Πηγή: TNSite

Η ιαπωνική φίρμα, αποκάλυψε στην αμερικανική έκθεση του Detroit τη νέα και τολμηρότερη από ποτέ σχεδιαστικά, γενιά του Lexus IS. Επιπλέον, η ιαπωνική φίρμα δεν εμφανίστηκε φειδωλή ως προς τις εκδόσεις του IS, φέρνοντας στο Detroit, εκτός απο τις συμβατικές βενζινοκίνητες, την F-Sport και τη

νέα υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Το νέο IS θα διατεθεί από τα μέσα του 2013 και θα περιλαμβάνει στην γκάμα εκδόσεων του, πλήθος επιλογών. Ξεκινώντας από την κορυφή, οι εκδόσεις IS 350 και IS 250, η πρώτη με V6 κινητήρα βενζίνης 3,5 λίτρων και η δεύτερη με V6 χωρητικότητας 2,5 λίτρων θα είναι διαθέσιμες σε πισωκίνητες και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Στην περίπτωση της πισωκίνητης IS 350 ο κινητήρας συνδυάζεται με το οχτώ σχέσεων αυτόματο κιβώτιο της έκδοσης IS-F το οποίο στη χειροκίνητη διαμόρφωση υπόσχέται ταχείες εναλλαγές.

Φυσικά, όπως είχε υποσχεθεί η Toyota, από την γκάμα του νέου IS δεν λείπει για πρώτη φορά στην ιστορία του, η υβριδική έκδοση, IS 300h η οποία συνδυάζει τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων με ηλεκτροκινητήρα. Ο συμβατικός κινητήρας αποδίδει 178 ίππους και 221 Nm ροπή ενώ η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται σε 143 ίππους και 300 Nm ροπής. Ως αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς του συνόλου φτάνει το διόλου ευκαταφρόνητο μέγεθος των 220 ίππων.

Σε ό,τι αφορά τα νέα στοιχεία του IS, περιλαμβάνονται πλέον τέσσερα προγράμματα οδήγησης Eco, Normal, Sport και Sport+ (διαθέσιμο μόνο στην IS 350) τα οποία προσφέρουν αντίστοιχες επιλογές ανάλογα τις απαιτήσεις και τις συνθήκες.

Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση του IS, καθώς η Lexus έχει βελτιώσει τα διπλά ψαλίδια του μπροστινού άξονα ενώ στον πίσω το ιαπωνικό μοντέλο δανείζεται την ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων του GS.

Αυξημένη είναι και η χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ φτάνοντας τα 480 λίτρα στις συμβατικές εκδόσεις και 30 λίτρα λιγότερο για τις υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου. Παράλληλα, χάρη στο αυξημένο, κατά περίπου 7,5 εκατοστά, μήκος του μεταξονίου σε συνδυασμό με τα πιο λεπτά μπροστινά καθίσματα, ο χώρος για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος παρουσιάζει μια αντίστοιχη αύξηση.

Σε ό,τι αφορά την δυναμικότερη F-Sport έκδοση, ξεχωρίζει εξωτερικά από τη ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση της γρίλιας και των προφυλακτήρων ενώ διατίθεται ως standard με τροχούς 18 ιντσών και, αναβαθμισμένα, σε συμφωνία με το χαρακτήρα της, σύστημα διεύθυνσης και ανάρτηση. Διαθέσιμη ως επιλογή είναι και η ρυθμιζόμενη ανάρτηση Adaptive Variable Suspension. Στο εσωτερικό, την ταυτότητα της έκδοσης αναλαμβάνουν να σηματοδοτήσουν ο F-Sport επιλογέας το sport τιμόνι, τα πεντάλ αλουμινίου και το λογότυπο της έκδοσης στο κατώτερο τμήμα των θυρών.

Το IS διαθέτει επίσης δέκα αερόσακους, σύστημα ανίχνευσης οχημάτων στις τυφλές γωνίες, σύστημα ειδοποίησης στην περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, και σύστημα ειδοποίησης σε περίπτωση εντοπισμού άλλου οχήματος κατά την έξοδο από parking- οπισθοπορεία και αυτόματα φωτιστικά σώματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα