«Liberte, liberte!!»

18:53 10/5/2012 - Πηγή: Neolaia

Άλλος ένας κύκλος προεκλογικών υποσχέσεων με μπόλικα «θα» που συνδυάστηκαν με μια καλλιέργεια φόβου για ένα πιθανό εξω- κοινοτικό αύριο έκλεισε την 6η Μαϊού.

Στον απόηχο των εξελίξεων στο πολιτικό προσκήνιο με ένα τρανό «ΟΧΙ» στο δικομματισμό αλλά και την άκρα δεξιά να κερδίζει επικίνδυνα έδαφος, τάσσομαι απόλυτα με εκείνη τη μερίδα των πολιτών που έχουν ανάγκη να βγουν στους δρόμους και να φωνάξουν «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»!, σε μία προσπάθεια να σώσουν ό, τι έχει μείνει απ’ την αξιοπρέπεια τους ως εργαζόμενοι, φοιτητές, πολίτες του κράτους ΤΟΥΣ που λέγεται Ελλάδα.

Με

αφορμή, λοιπόν το σύνθημα “ Liberte” (Ελευθερία) , που εκφράστηκε μαζικά και από το λαό της Γαλλίας στα 1789 κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης -κυρίως ως απαίτηση- σήμερα πιο πολύ από ποτέ νιώθουμε στο πετσί μας πόσο απαραίτητη είναι η ουσία αυτής της έννοιας για την ανθρώπινη φύση . Το άμεσο συμπέρασμα είναι πως η ελευθερία αποτελεί άρρηκτο κομμάτι της ανθρώπινης υπόστασης και ως εκ τούτου διαρκές αίτημα των λαών.

Η έλλειψή της αποκτηνώνει και αλλοιώνει τον άνθρωπο. Τον καθιστά ανθρωποειδές και κυρίως ανδράποδο. Και βέβαια αναφέρομαι σε όλες τις πτυχές της ελευθερίας , την ηθική, την ψυχολογική , την πολιτική. Η κάθε πτυχή συνιστά το «όλον» της ελευθερίας , που δομεί την ανθρώπινη ύπαρξη και τη διαφοροποιεί από τις άλλες υπάρξεις. Κάνοντας ο καθένας μας μια ενδοσκόπηση θα είμαστε σε θέση να ανακαλύψουμε πως υφιστάμεθα πολλές ανελευθερίες υποδόριες και ύπουλες.

Μήπως τελικά η εποχή μας, η εποχή της Δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι και αυτή της μεγαλύτερης και πιο διαβρωτικής αιχμαλωσίας; Ίσως ναι. Ίσως πάλι και όχι. Δεν ξέρω. Άλλωστε, οι σημερινοί δυνάστες φροντίζουν να καλύπτουν τόσο καλά τα νώτα τους ώστε το μυστήριο προορίζεται για γερούς λύτες. Άς μη λησμονούμε όμως πως μέσα σε περιόδους αιχμαλωσίας αναδύονται τα πιο οξυδερκή και ελεύθερα μυαλά που μας επαναφέρουν στον Παράδεισο μέχρι…την επόμενη Πτώση.

Άρθρο που μας έστειλε ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΚΑΝΑΤΑ μέσω του Neolaia Επικοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα