Ζητείται Ελληνική ηγεσία γιατί... Ελπίδα υπάρχει!

Μετά τη κατάρρευση της Εθνικής Οικονομίας και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος εφαρμογής του Μνημονίου από την Βουλή των Ελλήνων, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κηδεμονία μίας ιδότυπης Τρόϊκα ενώ οδεύει μαθηματικά προς τη....
χρεοκοπία.(επιλεκτική ή ολοκληρωτική,
λίγη σημασία έχει).
Το ολέθριο μείγμα της κακοδιαχείρισης από ανεπαρκείς ηγέτες σε συνδυασμό με ξένες μεθοδεύσεις έχει διολισθήσει την Ελλάδα σε εκχώρηση μέρους των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στους ξένους δανειστές (και σύγχρονους δυνάστες της). Η ίδια δεν έχει πλέον τα περιθώρια να ασκήσει αυτόνομη εξωτερική πολιτική, αλλά ούτε και εσωτερική διακυβέρνηση χωρίς αυστηρή επιτήρηση, προερχόμενη από ξένα κέντρα αποφάσεων. Όχι άδικα λοιπόν υποστηρίζεται χωρίς περιστροφές και δισταγμούς η "υποδούλωση" και η "σύγχρονη κατοχή της Ελλάδας". Χωρίς μάλιστα να έχει χρειαστεί η οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση.
Είναι σαφές ότι οι επιπτώσεις που θα επιφέρει μια πιθανή παρατεταμένη περίοδος αδυναμίας της Ελλάδας (και στο αμυντικό κομμάτι), θα είναι καταστροφικές. Το "ντόμινο των οικονομικών εξελίξεων", ενδέχεται να επιφέρει ολέθριες επιπτώσεις και στα Εθνικά μας θέματα.
Οι ενδείξεις είναι ήδη πολλές και βοούν: Αδυναμία να αναχαιτιστεί η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στον Έβρο, ατολμία στην οριοθέτηση της Αποκλειστική Οικονομικής Ζώνης στην ζωτική περιοχή του Καστελλόριζου, συνέχιση της υποχωρητικότητας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, άκρατος ενδοτισμός στις επιταγές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, προκλητική εγκατάλειψη της ελληνικής μειονότητας στη Β. Ήπειρο καθώς και «κραυγαλέα» αποχή στο Κυπριακό.
Η σημερινή συγκυρία είναι η πλέον κατάλληλη γι’ αυτούς που επιδιώκουν την περαιτέρω αποδυνάμωση του Ελληνισμού και την εκμετάλλευση με μηδαμινό κόστος (την υφαρπαγή και σφετερισμό ουσιαστικά), των φυσικών πόρων που υπάρχουν στο Ελληνικό υπέδαφος και στις Ελληνικές θάλασσες (που ήταν άλλωστε, ευθύς εξαρχής, ο αντικειμενικός στόχος).
Η τελική παράδοση της Κύπρου στην Τουρκία και στην Αγγλία (η οποία παράδοση, κατά την γνωστή ομολογία των ίδιων των Αμερικανών, έγινε ανεπιτυχώς το 2004, με την "επιχείρηση" για "λύση" με βάση την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία – Δ.Δ.Ο. - του σχεδίου Ανάν), είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολυμέτωπη επίθεση που δέχεται το Ελληνικό Έθνος. Οι αυξανόμενες προκλήσεις της τουρκικής προπαγάνδας μέσω της μουσουλμανικής μειονότητας στον στρατηγικά ευαίσθητο χώρο της Θράκης αποτελούν σοβαρότατες ενδείξεις ότι δυνητικά η «υποβαθμισμένη» περιφέρεια της Θράκης οδεύει προς μια μορφή «κοσοβοποίησης». Η αδράνεια και ο ενδοτισμός του αθηνοκεντρικού κράτους ως προς το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων οδηγεί μοιραία -αν δεν αποσκοπεί-στην βαθμιαία εκχώρηση ενός μοναδικής σημασίας ονόματος σε επίπεδο ιστορικό, πολιτικό αλλά και γεωστρατηγικό. Προς χάριν μιας φερόμενης σχέσης καλής γειτονίας προς τα Τίρανα, η Αθήνα -χωρίς ποτέ να διαπραγματεύεται την παρουσία χιλιάδων Αλβανών στην ελληνική επικράτει
Keywords
Τυχαία Θέματα