Υπογραφές συλλέγουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην κατατεθεί ως μόνη διάταξη στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Συλλογή υπογραφών από την πλευρά κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι αντιδρούν στην προοπτική εισαγωγής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου ανάπτυξης ως μεμονωμένο άρθρο, ξεκίνησε και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Στο κείμενο που συνοδεύει την συλλογή των υπογραφών και το οποίο θα απευθύνεται προς τον κ. Παπανδρέου....
τονίζεται μεταξύ άλλων πως θα πρέπει άμεσα και πριν από την κατάθεση του μεσοπρόθεσμου πλαισίου ανάπτυξης στη βουλή,
να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να δοθούν οι δέουσες εξηγήσεις για την μέχρι τώρα αποτυχία του προγράμματος, να μην αρκεστεί ο πρωθυπουργός απλώς και μόνο να κάνει μία εισήγηση και μετά να φύγει , αλλά να ακούσει τους βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν. Επιπλέον, ζητούν να συνέλθει και το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος για τον ίδιο λόγο και ζητούν επιτακτικότατα να μην εισαχθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ως μονό άρθρο, αλλά ως νομοσχέδιο, ώστε να έχουν την ευχέρεια να ψηφίσουν κατ΄αρχήν το νομοσχέδιο και να υπερψηφίσουν ή μη επιμέρους διατάξεις του. Αυτή η λύση, όπως λένε οι ίδιοι θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόνωση της πίεσης που υφίστανται τόσο από τους πολίτες, όσο και από την ίδια τους τη συνείδηση, αφού δεν κρύβουν πως σε πολλά από όσα περιέχονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι αντίθετοι.

Παράλληλα, ζητούν από τον πρωθυπουργό να τους εξηγήσει τι είναι αυτό που πήγε στραβά στην εφαρμογή του μνημονίου μέχρι τώρα και έχουμε φθάσει σε αυτή την κατάσταση και ποιες είναι οι διασφαλίσεις που υπάρχουν ότι θα εφαρμοσθεί κατά γράμμα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί η χώρα στο άμεσο μέλλον στην σημερινή κατάσταση. Τέλος, σημειώνουν πως στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι δυνατό να ισοπεδώνονται συλλήβδην όλες οι κρατικές επιχειρήσεις και έρχονται σε ίση μοίρα επιχειρήσεις όπως π.χ. η ΔΕΗ με τον ΟΔΙΕ.

Είναι προφανές πως οι συγκεκριμένοι βουλευτές, περί τους είκοσι εκτιμάται ο αριθμός τους, δεν θα υπερψηφίσουν το πρόγραμμα στην περίπτωση που δεν εισακουσθούν.

http://www.dailynews24.grΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα