Πολυτελής ζωή για τους Ευρωπαίους επιτρόπους εν μέσω κρίσης

18:05 2/6/2011 - Πηγή: 24wro
Περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ έχει δαπανήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή...
σε πτήσεις στελεχών της με ιδιωτικά τζετ, σε διαμονή επιτρόπων σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα και σε κοκτέιλ πάρτι όπως προκύπτει από στοιχεία που συγκέντρωσε το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, ένας αφιλοκερδής βρετανικός οργανισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεκάδες χιλιάδες ευρώ έχουν δοθεί για τη διαμονή επιτρόπων σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε χώρες όπως η Παπούα Νέα Γουϊνέα, το Βιετνάμ και η Γκάνα. Επίσης, 300.000 ευρώ έχουν δαπανηθεί
για πολυτελή πάρτι, ένα εκ των οποίων στο Άμστερνταμ κόστισε 75.000 ευρώ.
Τα έξοδα περιλαμβάνουν επίσης την ενοικίαση ορχήστρας για ορισμένα πάρτι και ακριβά δώρα για προσκεκλημένους ομιλητές, όπως κοσμήματα από το Τίφανι’ς.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόσο δικαιολόγησε ως έξοδα εργασίας 28.000 ευρώ για τέσσερις νύχτες σε πολυτελή ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο του 2009. Οι σουίτες κοστίζουν 780 ευρώ τη νύχτα.
Η Κομισιόν θέτει όριο 275 ευρώ τη νύχτα κατ’ άτομο για τη διαμονή επιτρόπων σε ξενοδοχεία. Το υπερτριπλάσιο κόστος της παραμονής στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο έγινε δεκτό με το αιτιολογικό ότι οι τιμές στη Νέα Υόρκη ήταν φουσκωμένες λόγω της συνόδου.

newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα