Βυθίσατε το ΕΚΟΕΜΣ

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΣΤΡΑΝΤΑΣ
Αντιστράτηγος ε.α

– Άκουσες, Κωνσταντίνε μου, τι λένε τα πουλάκια;
– Πουλάκια είναι κι ας κιλαϊδούν, πουλάκια είναι κι ας λένε.

Και παρεκεί που πάγαιναν κι άλλα πουλιά τους λένε.

«Δεν είναι κρίμα κι άδικο, παράξενο, μεγάλο,να περπατούν οι ζωντανοί με τους αποθαμένους!»
(Απόσπασμα απ’ το Δημοτικό Ποίημα Του Νεκρού αδελφού)

Κάθομαι λοιπόν και διαβάζω στο φύλλο της «Εθνικής Ηχούς» μηνός Οκτωβρίου 2011** ,το δελτίο τύπου της.........
ΕΑΑΣ σχετικά με τον ΕΚΟΕΜΣ και το διαφαινόμενο τέλος του και αναρωτιέμαι:
Καλά εδώ ο συγγενής μας που λέγεται ΕΚΟΕΜΣ πεθαίνει και εμείς αντί να δραστηριοποιηθούμε να τρέξουμε στους γιατρούς και να φωνάξουμε μπας και τον σώσουμε αρκούμαστε στην έκδοση κάποιων δελτίων τύπου νομίζοντας ότι με αυτά θα εξορκίσουμε το επερχόμενο κακό; Να επισημάνω βέβαια, ότι το κείμενο αυτό καθ’ εαυτό ,δίνει αρκετές πληροφορίες κυρίως για την παρούσα κατάσταση του λεγόμενου Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού ,του γνωστού σε όλους μας ΕΚΟΕΜΣ , καθώς επίσης κάνει και κάποιες προτάσεις που θεωρητικά κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.

Επί της ουσίας όμως, θα ήθελα να διατυπώσω κάποια ένσταση με καλή πάντα διάθεση. Η ένστασή μου λοιπόν, είναι ότι το κείμενο αναφέρεται κυρίως στο παρόν και με κάποιες προτάσεις ακουμπάει και στο μέλλον. Δεν αναφέρεται καθόλου ,εκτός από το ιστορικό, στο παρελθόν, που εκτιμώ ότι είναι και το πλέον ουσιαστικό. Δεν μας λέει δηλαδή και δεν ασχολείται γιατί και πώς φτάσαμε εδώ; Τι φταίει; Πως γίνεται και ένα τόσο εύρωστο ,όπως μας το παρουσιάζανε μέχρι τώρα ταμείο έφτασε ξαφνικά να πνέει τα λοίσθια; Ακόμη και τον περασμένο Μάρτιο κατά την ημέρα των αποστράτων που οργάνωσε το ΓΕΣ στο Πολεμικό Μουσείο ,όπου μεταξύ των άλλων αναφέρθηκαν και τα προβλήματα του ΜΤΣ, δεν έγινε καν λόγος ούτε υποψία ενημέρωσης για προβλήματα στο ΕΚΟΕΜΣ. Και όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου της ΕΑΑΣ, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα (Απρ 2011) ο τότε Β! υπαρχηγός του ΓΕΣ Αντγος κ. Λυμπέρης, εισηγείτο στον τότε αρχηγό Αντγο κ.Φράγκο την αναδρομική περικοπή του μερίσματος κατά 25% .

Βέβαια ,όπως λέει και το εισαγωγικό απόσπασμα από το ποίημα «του νεκρού αδελφού» ,πολλά πουλάκια τόλεγαν στον Κωσταντή (εκάστοτε αρχηγό ΓΕΣ) ότι είναι κρίμα κι άδικο να περπατούν οι ζωντανοί με τους αποθαμένους αλλά ο Κωσταντής έκανε πως δεν ακούει και άφηνε να περπατάνε μαζί το ζωντανό ΕΚΟΕΜΣ με το ουσιαστικά από τότε πεθαμένο ΜΤΣ .

Ας πάμε λοιπόν πίσω και ας προσπαθήσουμε να πιάσουμε το κουβάρι που λέγεται ΕΚΟΕΜΣ από την αρχή. Να δούμε πως ξεκίνησε, ποιοι και γιατί προσπάθησαν να του βάλουν τρικλοποδιές από την αρχή, ποιοι το πολέμησαν, ποιους ενοχλούσε η ευρωστία του και γιατί τελικά αποφάσισαν να το εξαφανίσουν.

Ιστορικά λοιπόν το 1991 ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βαρβιτσιώτης πέρασε νόμο στη βουλή με τον οποίο αποφασιζότανε η απομάκρυνση των αστυνομικών *** από το ΜΤΣ. Δυστυχώς τον νόμο αυτό
Keywords
Τυχαία Θέματα