Τσαμπουκάς γιου υπουργού με Λιμενικούς!

Ρεπορτάζ: Λουκιανός Κάλλιμπαν


Όταν κάποιος που έχει τελειώσει το 5ο Λύκειο Κορυδαλλού και κάνει βόλτες με πενηντάρι παπάκι άντε μέχρι την πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, γίνεται ο γιος του κυρίου υπουργού και περνά την Κυριακή του στη θαλαμηγό του εφοπλιστή Βαφειά με τα «ελληνικά golden boys» της Γουώλ Στρητ, θα συμπεριφερθεί επιπόλαια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα.....
προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο προφίλ του υπουργού – πατέρα του, την ώρα
που η απήχηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Πυρ και μανία φέρεται να έγινε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων κ. Γιάννης Διαμαντίδης όταν πληροφορήθηκε πως το μεσημέρι της Κυριακής, στη θαλαμηγό του Χάρη Βαφειά -του νεαρού εφοπλιστή στον οποίο ανήκει η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης “Stealth Gas Inc.”- βρισκόταν ο 20χρονος μικρός του γιος, ο Κώστας. Ήταν με παρέα που ανατίναζε dvd players με δυναμιτάκια για πλάκα!
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης όπου βρισκόταν η θαλαμηγός, απέναντι από το γνωστό εστιατόριο «Ιθάκη». Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην γύρω περιοχή αρκετοί λουόμενοι αλλά και πελάτες του εστιατόριου. Αρχικά ακούστηκε μια «έκρηξη» άχρηστου DVD player στο οποίο είχε τοποθετηθεί δυναμιτάκι κι εκσφενδονίστηκε από τη θαλαμηγό στη μαρίνα.
Σε διάστημα μερικών λεπτών αργότερα όμως, σημειώθηκαν δυο – τρεις ακόμα «ανατινάξεις». Κάποιοι που ενοχλήθηκαν ειδοποίησαν τον δήμαρχο Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κασιδόκωστα ζητώντας του να παρέμβει. Ο κ. Κασιδόκωστας έσπευσε στο σημείο που είχε προσδέσει η θαλαμηγός και ζήτησε εξηγήσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που παρακολούθησαν το περιστατικό σημειώθηκε έντονος διαπληκτισμός και τελικά ο δήμαρχος Βουλιαγμένης ζήτησε από όσους βρίσκονταν μέσα στη θαλαμηγό να λύσουν τους κάβους και να απομακρυνθούν από τη μαρίνα.
Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε δύναμη του Λιμενικού Σώματος, η οποία
....
επενέβη ύστερα από τηλεφώνημα των περιοίκων. Ο επικεφαλής ζήτησε να επιτραπεί στους λιμενικούς να επιβιβασθούν στην πεντάμετρη θαλαμηγό (σ.σ. που διαθέτει πλήρωμα 12 ατόμων) ώστε να διεξάγουν έλεγχο για πιθανό εντοπισμό εκρηκτικών. Εκεί λοιπόν εμφανίσθηκε ο γιος του κ. υπουργού…
Ύφος… 20χρονου «υπουργού»
«Τι έγινε παιδιά; Έχουμε κανένα πρόβλημα;» φέρεται να είπε με αυστηρό ύφος ο (λες και ήταν υπουργός) 20χρονος κ. Κώστας Διαμαντίδης, ο τρίτος (και πιο άτακτος σύμφωνα με τις πληροφορίες) γιος του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων. Οι λιμενικοί γνώρισαν τον νεαρό φοιτητή του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, ο οποίος εμφανίζεται πολύ συχνά τόσο με τη μαμά του, όσο και με τα αδέλφια του στο γραφείο του πατέρα του.
Ο επικεφαλής χαιρέτησε τον γιο του πολιτικού προϊσταμένου του και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, αρκέστηκε να ψελλίσει ότι επρόκειτο για έναν τυπικό έλεγχο. Στη συνέχεια χαιρέτησαν κι αποχώρησαν από το σημείο προκαλώντας την οργή των πολιτών που βρίσκονταν εκεί. Ο έλεγχος δεν πραγματοποιήθηκε κι ο 20χρονος «καθάρισε»
Keywords
Τυχαία Θέματα