Τροπολογία για τους δημοσιογράφους με οσμή εκβιασμού

Σχεδόν εκβιαστική φάνηκε η θέση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα της ανάγκης ψήφισης τροπολογίας στο νόμο 4024/2011 για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως φάνηκε κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων τους και μελών των διοικήσεων της ΕΣΗΕΑ, και της ΠΟΕΣΥ, με τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Παντελή Καψή.
Όπως μας είπαν κάποιοι που......
συμμετείχαν στη συνάντηση ο κ. Καψής μίλησε για τις δύο επιλογές:
Η πρώτη ήταν να προχωρήσει στην Τροπολογία την οποία κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος στην Βουλή στις 15-12-11, και την οποία επανέφερε αιφνιδιαστικά ο ίδιος στο Υπουργικό Συμβούλιο της 29-12-11 με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Η Δεύτερη επιλογή ήταν να μπουν οι δημοσιογράφοι από την Δευτέρα 2/1/2012 στο Ενιαίο Μισθολόγιο.
Αν αυτό δεν είναι εκβιασμός, τότε τι είναι;
Φαίνεται όσοι από την Κυβέρνηση χειρίζονται το θέμα, θεωρούν εαυτούς πάνω από το Σύνταγμα, τους υπάρχοντες νόμους, πάνω από το ευρωπαϊκό δίκαιο, βάσει του οποίου ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα πραγματοποιήσει έρευνα για τον τύπο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην ΕΡΤ. Δείτα σχετικά πιο κάτω.
Πέρα από αυτά, οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων, δεδομένου ότι η τροπολογία αυτή, είναι μια θετική εξέλιξη που στο μέλλον μπορεί να προχωρήσει και σε άλλες ρυθμίσεις υπέρ των δημοσιογράφων, σε μια ένδειξη καλής θέλησης την απεδέχθησαν, αφήνοντας άλλες διεκδικήσεις για το μέλλον.

ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 31 του ν. 4024 προστίθεται εδάφιο ως εξής:
Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου καθ΄ ύλην Υπουργού μπορεί να εξαιρούνται κλάδοι ή ειδικότητες των φορέων της υποπαραγράφου 1α από τα ανώτατα όρια μηνιαίων τακτικών αποδοχών που προβλέπονται στα προηγούμενα εδάφια της παρούσης παραγράφου, εφόσον, σε κάθε περίπτωση, το μέσο κατά κεφαλήν κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, δεν υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται στην επόμενη παράγραφο του παρόντος άρθρου.

Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 31 του ν. 4024 προστίθεται το εξής εδάφιο:

Αν με την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, προκύπτει μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεων αποδοχών, επιδομάτων , αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού του φορέα μικρότερο του 65% του μέσου κατά κεφαλή αντίστοιχου κόστους του φορέα , όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009, ισχύει ως όριο, το ως άνω όριο του 65%.

Η παράγραφος 3 του άρθρου 32 του ν. 4024 αντικαθίσταται ως εξής:

Οι αποδοχές των δημοσιογράφων που απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 4 και του άρθρου 31 του νόμου αυτού καθορίζονται με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, μετά από διαβούλευση με τις οικείες δημοσιογραφικές ενώσεις. Ως προς τους λοιπούς όρους απασχόλησης ισχύ
Keywords
Τυχαία Θέματα