Τον Γ. Παπανδρέου βλέπει σήμερα ο Λουκάς Παπαδήμος

Στις 12.00 το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου περνάει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θα τον ενημερώσει κατ αρχήν, για την πορεία του PSI και του κυβερνητικού έργου.

Όπως έκανε και με τους άλλους δύο αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τον Αντώνη
Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη, θα θέσει και τους προβληματισμούς του.......
για τα φαινόμενα Βαβέλ που εμφανίζει η κυβέρνηση.

Η εκτίμηση του Μαξίμου είναι, ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι "πράσινες" παραφωνίες οφείλονται στα εσωκομματικά μέτωπα που παραμένουν ανοικτά και που θα κλιμακωθούν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίξει και επίσημα την κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα επαναλάβει στον πρωθυπουργό την άποψη του ότι η κυβέρνηση εθνικής συνευθυνης πρέπει να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα για να φτάσει η χώρα στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και ότι απορρέει από αυτήν.

Δεν είναι απέναντι σε ένα ενδεχόμενο παράταση της θητείας της, θέλοντας να κερδίσει χρόνο είτε για τον ίδιο, εάν αποφασίσει να μείνει στην ηγεσία του κόμματος, είτε για το ΠΑΣΟΚ που καταγράφει δημοσκοπικά ιστορικά χαμηλά. Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στη real news στην Αθήνα το ΠΑΣΟΚ ήταν τρίτο κόμμα.

Κατά συνέπεια η συνάντηση Παπαδήμου Παπανδρέου θα είναι και εν πολλοίς καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Παρά τη διαφαινόμενη ανακωχή στους κόλπους της κυβέρνησης μετά και την ανανέωση στήριξης της από Σαμαρά και Καρατζαφέρη, τα αγκάθια παραμένουν και μένει να αποδείξουν στην πράξη την στήριξη που πριν από λίγα 24ωρα διατυμπάνισαν

Κοντός ψαλμός καθώς η επιστροφή της τρόικας στις 16 του Γενάρη θα αποδείξει το λόγου το αληθές.

Η συνέχιση του μέτρου της εφεδρείας, το οποίο ακόμη και για τον αρμόδιο υπουργό έκανε τον κύκλο του, το παράθυρο για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, το «κούρεμα» των επικουρικών συντάξεων που τίναξε στον αύρα το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, η συζήτηση για τους κατώτατους μισθούς αλλά και τα κλειστά επαγγέλματα, όπως για π.χ τα φορτηγά, θα κρίνουν και πάλι τη συνοχή της κυβέρνησης καθώς πρόκειται για παρεμβάσεις από τις οποίες που η τρόικα θέλει να δει συγκεκριμένα αποτελέσματα.
www.briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα