ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ: Σκηνικό "πολέμου μυστικών υπηρεσιών" Δύσης και Ρωσίας !!!

Ο προσωπικός φίλος του Πούτιν, πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντίμιρ Γιακούνιν, και επικεφαλής του Ίδρύματος Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, έκανε ανοικτά λόγο για πολιτική παρέμβαση στο θέμα

Λάζαρος Ελευθεριάδης

Ανησυχία στην Κυβέρνηση προκάλεσε η έκτακτη Διπλή Ιερά Σύναξη του Αγίου Όρους, τον Αύγουστο του 2011, στην οποία εκτός από τους μόνιμους Αντιπροσώπους συμμετέχουν και οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών.
«Το ανώτατο αυτό όργανο είχε επίσης συγκληθεί εκτάκτως και στο.....
παρελθόν, για να αντιμετωπίσει την Χιτλερική παρουσία στο Άγιον Όρος και όχι μόνο» όπως
σχολίαζαν Αγιορείτες.

Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού κράτους, που υπάγεται πολιτικά στο Υπουργείο Εξωτερικών και θρησκευτικά στην Δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

Έχει εδαφικά διαιρεθεί σε είκοσι αυτοδιοίκητες περιοχές. Κάθε περιοχή αποτελείται από μία κυρίαρχη μονή και διάφορους άλλους μοναστικούς οικισμούς γύρω από αυτήν (σκήτες, κελλιά, καλύβες, καθίσματα, ησυχαστήρια).

Υπεύθυνος της κάθε μονής είναι ο Ηγούμενος που εκλέγεται από τους μοναχούς της μονής ισόβια. Οι Ηγούμενοι κάθε μονής αποτελούν την Ιερά Σύναξη και ασκούν την νομοθετική εξουσία.

Παράλληλα κάθε χρόνο εκλέγεται από την μονή και ο αντιπρόσωπος της στην Ιερά Κοινότητα, η οποία ασκεί την διοικητική εξουσία, ενώ την εκτελεστική εξουσία ασκεί η Ιερά Επιστασία που αποτελείται από 4 μέλη επιλεγμένα από τις 5 πρώτες ιεραρχικά μονές.η Ιερή Κοινότητα, ως Ανώτατη Αρχή, εποπτεύει για τη πιστή τήρηση του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους, ο οποίος αποτελείται απο 184 άρθρα και συνετάγει και ενεκρίθει στίς 10 Μαίου 1924 έν Καρυαίς.

Το Αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους, αποτελεί το αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και Αγίου Όρους, είναι η προσπάθεια παραβίασης του Συντάγματος, καθώς και του Καταστατικού Χάρτη του Αγίου Όρους.

Επίσης καταπατώνται οι Διεθνείς συμβάσεις της εισδοχής της Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το θέμα της μη υποχρέωσης προς καταβολή Φ.Π.Α από τα Αγιορείτικα καθιδρύματα.

Η Κυβέρνηση με αντισυνταγματικό νόμο προσπαθεί να παρέμβει στην ρύθμιση Τελωνειακών και Φορολογικών ασυδοσιών, οι οποίες από το 1926 ουδέποτε παραβιάστηκαν παρόλο τις δύσκολες ιστορικές συγκυρίες.
Η Ιερά Μονή Βατοπεδίου είναι η 2η στην ιεραρχία των Αγιορείτικων μονών. Βρίσκεται στη μέση της βορειανατολικής πλευράς της χερσονήσου. Το καθολικό της είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Η μονή βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2008, όταν ξέσπασε το ομώνυμο πολιτικό - οικονομικό σκάνδαλο με κακουργηματικό χαρακτήρα σε βάρος του Δημοσίου, του οποίου κύριοι πρωταγωνιστές ήταν πολιτικά πρόσωπα, προϊστάμενοι υπηρεσιών και ιδιωτικά νομικά και φυσικά πρόσωπα και του οποίου άμεση εξέλιξη ήταν η πτώση της κυβέρνησης Κ.Καραμανλή (άς το κρατήσουμε αυτό).
Το αρχικό κτήριο χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Μ. Κωνσταντίνο. Τον 5ο αιώνα, το μοναστήρι αυτό καταστ
Keywords
Τυχαία Θέματα