Κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

Θα μιλήσει ανοιχτά και καθαρά ο Γιώργος Παπανδρέου στο πολιτικό Συμβούλιο; Θα είναι ή όχι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος; Τι θα κάνουν οι δελφίνοι; Τα ερωτήματα αμείλικτα για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, η οποία θα είναι καθοριστική και για το μέλλον της κυβέρνησης. Ερωτήματα που ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα.

Μια από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις, έστω και ενός
άτυπου οργάνου, γιατί.......
τα 60 άτομα που θα συμμετέχουν δεν συνιστούν Π.Σ, στην ιστορία του κινήματος και η πρώτη μετά τις δραματικές εξελίξεις του Νοεμβρίου.

Μέσα σε κλίμα καχυποψίας όλοι κρέμονται από τα χείλη του πρώην πρωθυπουργού και από τα όσα θα πει, ή δεν θα πει, θα κριθούν και οι κινήσεις των δελφίνων, κορυφαίων και μη, βουλευτών πολλοί από τους οποίους, έχουν μιλήσει ακόμη και για διάσπαση του ΠΑΣΟΚ.

Οι πληροφορίες ήθελαν τον Βαγγέλη Βενιζέλο μετά τη συνεδρίαση ή κατά τη διάρκεια της να παίρνει θέση στην κούρσα διαδοχής, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, εάν τελικά θα το πράξει σε αυτή τη χαοτική συνεδρίαση. Και εάν δεν το κάνει, θα ρίξει νερό στο μύλο όλων όσοι βλέπουν να παίζεται η ταινία «ο άρχοντας των δακτυλιδιών».

Και εκεί θα γίνει η έκρηξη από τους υπόλοιπους ή όχι? Τι αντίδραση επιφυλάσσουν, όχι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και οι υπόλοιποι επίδοξοι υποψήφιοι, στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη και στις συνεχιζόμενες κατηγορίες για την κυβέρνηση Παπανδρέου στην οποία συμμετείχαν όλοι? Ο ίδιος θα μιλήσει ενώπιον τους? Και η τρόικα, που έγινε τετράδα θα εμφανιστεί με κοινή γραμμή? καθώς το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την κουβέντα
για τη θητεία της κυβέρνησης Λοβέρδος Διαμαντοπούλου δεν είχαν κοινό βηματισμό.

Όλα αυτά είναι καθοριστικά και για το μέλλον της κυβέρνησης Παπαδήμου,η οποία παρά τις δηλώσεις των τριών αρχηγών για τη στήριξης της, θα δοκιμαστεί εκ νέου από τους εσωκομματικούς διαγκωνισμούς των «πράσινων» υπουργών, αλλά και των υπόλοιπων, που μπλοκάρουν σε κάθε ευκαιρία όποιες αποφάσεις μπορούν.

Αν μάλιστα ξεκαθαρίσει και το τοπίο όσον αφορά στους υποψήφιους για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ τότε θα αρχίσει και πάλι η κουβέντα για ανασχηματισμό καθώς ακόμη και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει θέμα «όχι υποψήφιος και υπουργός»
www.briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα