Το ψέμα περί έλλειψης χρημάτων

Χαμός γίνεται με αυτά τα λεφτά των Ευρωπαίων. Αμα λέει δεν πάρουμε τις επόμενες δόσεις δεν θα μας φτάνουν να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα μας τελειώσει η βενζίνη, δεν θα ‘χουμε αυγά και μακαρόνια και σώβρακο να φορέσουμε.

Τα παραπάνω δεν είναι παρά αισχρά ψέμματα.

Τα λεφτά τα οποία παίρνουμε από την Ευρώπη, ΔΕΝ τα παίρνουμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.
Αυτή είναι η “πασοκική” εκδοχή της υπόθεσης της αποπληρωμής. Είναι η εκδοχή των μνημονιακών κομμάτων, η οποία “εντελώς τυχαία” συμφέρει και τους τοκογλύφους. Είναι η εκδοχή των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, σύμφωνα με την....
οποία, αν οι τοκογλύφοι δεν πάρουν τα λεφτά τους πίσω, τα Ελληνόπουλα δεν θα έχουν γάλα και ψωμί.

Αυτό θα πει εκβιασμός! Εκβιασμός που διαδίδεται έντονα από τα μέσα ενημέρωσης στην ίδια την Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως και αφορά την επιβίωση των ελληνικών οικογενειών. Εγκληματικό και πρωτοφανές!

Αυτό ακριβώς μας παρουσιάζουν ως “δίλημμα” οι “εκλεκτοί” των μεγάλων καναλιών. Το υποτιθέμενο δίλημμα μεταξύ ευρώ και δραχμής. Τα λεφτά αυτά λοιπόν, εφ’όσον η Ελλάδα πρέπει να εξοφλήσει τους λογαριασμούς της, τα παίρνουμε στο πλαίσιο της συμφωνίας γι’ αυτήν ακριβώς την εξόφληση. Η διόγκωση του χρέους είναι που μας έφερε τα μνημόνια και τις συμφωνίες αυτές. Συμφωνήσαμε να τους τα δώσουμε πίσω και για τον λόγο αυτό δανειζόμαστε εκ νέου, ώστε να εξοφλήσουμε τους λογαριασμούς μας.

Συνεπώς τα λεφτά πηγαίνουν στην αποπληρωμή και αν κοπούν, τα χάνουν αυτοί που περιμένουν να τα εισπράξουν. Κατά τη γνώμη του Βενιζέλου όμως, αν δεν εισπράξουμε τη δόση, για να εξοφλήσουμε τη δόση του χρέους, τότε δεν χάνει ο δανειστής μας, αλλά θα χάσουμε εμείς τη ζωή μας. Απίστευτη λογική!

Στην πραγματικότητα αν καταγγελθούν το μνημόνιο και η τεχνητή διόγκωση του χρέους και εν τέλει αρνηθούν να τα δώσουν οι Έλληνες, οι τοκογλύφοι θα βγουν χαμένοι και όχι οι απλοί πολίτες. Αυτή τη λογική πρέπει να ακολουθούν και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, οι οποίοι θα πέσουν θύματα του ίδιου συστήματος. Τα χρήματα που έρχονται από την Ευρώπη και τα περιμένουμε τάχα μου πως και πως στην Ελλάδα, είναι λεφτά τα οποία συμφωνήσαμε να λαμβάνουμε στα πλαίσια της συμφωνίας για την αποπληρωμή και όταν καταγγέλεις τη συμφωνία, η λογική λέει, οτι χαμένοι βγαίνουν οι δανειστές σου. Βέβαια όταν είσαι Σαμαράς, κανονίζεις τα λεφτά να τα παίρνουν πάση θυσία οι τοκογλύφοι, που σημαίνει πως οτι και να γίνει, οι περικοπές και τα κουρέματα θα προσβάλλουν πάντα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Τα ασφαλιστικά ταμεία και οι μισθοί θα είναι θύματα της πολιτικής των μνημονιακών, διότι αυτοί αποφάσισαν να κουρέψουν από την περιουσία του ελληνικού λαού. Μιλάμε για μεγάλους άσχετους, οι οποίοι αποτυγχάνουν παταγωδώς στις διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή του χρέους.

Όταν χρωστάς λεφτά σε απατεώνες και αρνείσαι να τα δώσεις, τότε ο πρώτος χαμένος δεν είσαι εσύ, αλλά ο απατεώνας που δεν θα τα πάρει. Μας απειλούν οτι αν δεν δώσουμε τα δανεικά πίσω, θα έρθει ο μπαμπούλας και
Keywords
Τυχαία Θέματα