Το παρασκήνιο πριν και μετά την επιστολή

Επαφές με βουλευτές της Ν.Δ. είχε χθες βράδυ στο γραφείο του στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντηση του με τον Λ. Παπαδήμο και την αποστολή της επιστολής του στους θεσμικούς φορείς της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ..
Πριν φθάσουμε όμως στα συγχαρητήρια, που του έδιναν οι βουλευτές του για την κατάληξη της υπόθεσης οι βουλευτές, εκτυλίχθηκε ένα δραματικό παρασκήνιο με....
διαβουλεύσεις, επαφές και διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Σαμαράς είχε επαφές με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δια μέσου του υπ. Εξωτερικών, Στ. Δήμα και την επικεφαλής των ευρωβουλευτών Μ. Γιαννάκου και διασφάλισε ότι το απόσπασμα της επιστολής προς το Ε.Λ.Κ. που σχεδίαζε να αποστείλει θα γινόταν αποδεκτό από τους δανειστές.

Σε συνεννόηση ήταν με τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, πριν ακόμη μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ είχε ενημερώσει για τις αποφάσεις του τόσο τον Δ. Αβραμόπουλο όσο και τον Κ. Αρβανιτόπουλο.

Σε όσους από τους συνομιλητές του επεσήμαιναν, ότι δεν πρέπει να υπογράψει, τους απαντούσε να μην ανησυχούν και πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω αλλά η λύση που θα δώσει θα είναι σταθερά στο πλαίσιο που είχε καθορίσει από την αρχή.

Σε όσους επέμενα ν ότι έπρεπε πάση θυσία να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους απαντούσε ότι το εθνικό συμφέρον είναι το πρώτο που υπηρετεί και πως η παρέμβαση του θα είναι απολύτως αποτελεσματική.

Σήμερα, μετά τις πρώτες θετικές αντιδράσεις στο εξωτερικό όλοι οι πλευρές στην Ν.Δ. δηλώνουν ικανοποιημένες. Φιλελεύθεροι και λαϊκοδεξιοί εκτιμούν ότι όλοι θέσεις τους ικανοποιήθηκαν πλήρως.

Τα εσωκομματικά όμως συνεχίζουν να σιγοκαίνε με τον Γ. Γιακουμάτο να αφήνει και πάλι αιχμές κατά του Φ. Κρανιδιώτη και τον Μ. Βαρβιτσιώτη να εκτιμούν ότι θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος ο προγραμματικός λόγος του κόμματος ώστε να μην κυριαρχούν ακραίες φωνές

http://briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα