Την... Μεγάλη Τετάρτη περιμένουν οι "πράσινοι" βουλευτές

Με το όπλο παρά πόδας βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εν αναμονή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής οι οποίες θα πυροδοτήσουν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.
Όπως όλα δείχνουν οι όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αναβάλλονται για τη μεθεπόμενη εβδομάδα καθώς οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την Τετάρτη και....
ακολουθεί το τριήμερο της εθνικής μας εορτής. Ωστόσο δείγμα προθέσεων δεν αποκλείεται να διαφανεί, όπως έγινε και με το «δεν παραιτούμαι» που φέρεται να είπε σε συνεργάτες του
ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεδιπλωθεί όλα τα σενάρια που θα βοηθούσαν στην αποσυμπίεση της έντασης που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα η οποία συνεχίζει να ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών από πλευράς πρωθυπουργού. Βέβαια όλα τα σενάρια γι την επόμενη ημέρα έχουν εξεταστεί σε συνάρτηση πάντα με την όποια απόφαση της συνόδου για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους.

Έτσι επανέρχεται το σενάριο να ζητηθεί, το νέο σχέδιο για την σταθεροποίηση της ελληνική οικονομίας, δηλαδή η νέα δανειακή σύμβαση και όλα όσα αποφασιστούν, να έρθει στη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων.

Το θέμα είχε βάλει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τον περασμένο Ιουνίου κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου. «Όλο το πρόγραμμα με όλα τα επιμέρους συστατικά να το διαπραγματευτούμε και να το στηρίξουμε όλοι μαζί. Και τα 180 είναι λίγα… θα έρθει με αρμόζοντα τρόπο ώστε και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είχε πει τότε ο υπουργός οικονομικών.

Το σενάριο της αυξημένης πλειοψηφίας μπορεί αναπόφευκτα να οδηγήσει σε εκλογές, ωστόσο κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν με νόημα πως τα χρονοδιαγράμματα, τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη του χρόνου είναι σφικτά για νομοθετήματα που πρέπει να περάσουν από τη βουλή, όπως το φορολογικό, ή νόμους που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως η εφεδρεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τουλάχιστον προς το παρόν αποκηρύσσουν τις εκλογές, όπως και οι περισσότεροι υπουργοί.

Πάντως στο Μαξίμου δεν παραλείπουν να υπενθυμίσουν πρόσφατη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Στη συνέντευξη του στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δηλώσει «Εάν το νέο Μνημόνιο κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ψηφίσω. Αν είναι στην ίδια λογική, θα το καταψηφίσω, όχι 180 βουλευτές, και 200 να ζητάει… Η Ν.Δ. δεν εκβιάζεται κι αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να την εκβιάσει, ζητώντας να ψηφιστεί από 180 βουλευτές, ίσως αυτός θα είναι ένας άλλος τρόπος για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές».

http://www.briefingnews.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα