Τι συνδέει τον Ελύτη με το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, οι διαδικασίες που δρομολογούνται για τη διαδοχή, οδηγούν στην ανάδειξη νέας ηγεσίας, που… μπορεί να είναι η σημερινή, στις 18 Μαρτίου.

Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, θα εκλεγεί την ημέρα της επετείου του θανάτου του Οδυσσέα Ελύτη, ο
οποίος έφυγε από τη ζωή στις 18 Μαρτίου του 1996. Σε αντίθεση φυσικά με τον ....
νομπελίστα ποιητή, που σημάδεψε όχι μόνο την εποχή του αλλά και τις γενιές που ακολούθησαν, και ο οποίος αποτέλεσε πρεσβευτή της καλής φήμης της Ελλάδας στα πέρατα της οικουμένης, το ΠΑΣΟΚ έκανε… ακριβώς το αντίθετο.

Το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και κληρονόμησαν ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, εξελίχτηκε σε «μαύρη τρύπα» για την Ελλάδα. Διαχειρίστηκε την εξουσία κατά τα 2/3 των ετών που η Ελλάδα βρίσκεται στη στοργική αγκαλιά της Ευρώπης. Ασκώντας την εξουσία ακόμη και τις περιόδους που δεν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Το Μνημόνιο, η ύφεση, η κρίση, η ανεργία, και παλαιότερα τα σκάνδαλα, η διαπλοκή, η κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών, η επιβολή μιας νοοτροπίας δήθεν και πλιάτσικου στο dna των Ελλήνων, αποτελούν όλα τους… παιδιά του ΠΑΣΟΚ.

Σε πλήρη αντίθεση με τον Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος φώτισε την εικόνα της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ… έσβησε το φως. Και μάλιστα, με χαράτσι.

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα