Θέμα ωρών η ανακοίνωση του deal Σαμαρά - Ντόρας

Θέμα χρόνου είναι πλέον η ανακοίνωση της οριστικής συμφωνίας που επετεύχθη αργά χθες βράδυ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη ώστε να επιστρέψει η πρόεδρος της ΔΗΣΥ στην ΝΔ, φέρνοντας μαζί της και μια σειρά στελεχών που επίσης προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία.
Ο
Αντώνης Σαμαράς εξασφάλισε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας για την κ. Μπακογιάννη και εκλόγιμες θέσεις για τους κ. Λ. Αυγενάκη, Γ. Κοντογιάννη και Χ. Μαρκογιαννάκη ενώ την Ντόρα θα ακολουθήσουν πίσω στην ΝΔ και....
οι στενοί της συνεργάτες Γ. Οικονόμου και Δ. Ζαφειριάδης.

Όμως το γεγονός αυτό αναμένεται να προκαλέσει ανακατατάξεις και πιθανώς αναταράξεις στις γαλάζιες λίστες γι΄αυτό και ο κ. Σαμαράς έχει προετοιμάσει το έδαφος και έχει συνομιλήσει με βουλευτές της ΝΔ που θίγονται από την διείσδυση των στελεχών που προέρχονται από το ΔΗΣΥ στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Η προγραμματική συμφωνία στη βάση της οποίας επετεύχθη η επανένωση της κεντροδεξιάς περιγράφει ως βασικό στόχο την διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ, την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής και την προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού.

Όλα αυτά θεωρήθηκαν υπέρτερες αξίες απέναντι σε οποιεσδήποτε προσωπικές διαφορές του παρελθόντος ανάμεσα στην κ. Μπακογιάννη και τον κ. Σαμαρά αλλά και τους συνεργάτες τους και η συμφωνία προχώρησε μετά από τα ραντεβού που είχε ο Γιάννης Μιχελάκης με τον Κώστα Μπακογιάννη και κυρίως μετά την συνάντηση του Α. Σαμαρά με την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, που πρώτο αποκάλυψε τοπ BriefingNews.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τον Γ. Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διεκδίκησε πολλές περισσότερες εκλόγιμες θέσεις από όσες μπόρεσε να του διαθέσει ο κ. Σαμαράς ενώ επιθυμούσε να διατηρήσει σε πλήρη λειτουργία το κόμμα του, διεκδικώντας συγκεκριμένη θέση και για τον εαυτό του.

Έτσι η συμφωνία δεν προχώρησε και μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Σαββάτου στο ΛΑΟΣ, τον δρόμο για την ΝΔ παίρνουν σταδιακά ο Θ. Πλεύρης., ο Κ. Βελόπουλος , ο Κ. Κιλτίδης και πιθανόν τρία ακόμη στελέχη όπως η Ν. Τζαβέλα.

briefingnews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα