Συμβολή στη συζήτηση για το «Μίσος» του Δ. Καμπουράκη

Αγαπητέ κ. Καμπουράκη,

Εκτιμητέα η διαφοροποίησή σας και η προσπάθειά σας αν αντιμετωπίσετε νηφάλια και με καθαρό μυαλό την τόσο σημαντική ιστορική περίοδο που ζούμε (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=15382). Και εμείς, στον Σύριζα και στον ευρύτερο χώρο του στον οποίο εγώ βρίσκομαι, διακατεχόμαστε από τα ίδια ερωτήματα και ανησυχίες για το μέλλον όπως και σεις, διότι και μείς πολίτες αυτού του τόπου είμαστε, έχουμε και μεις οικογένειες και παιδιά, τα σπασμένα και μείς τα πληρώνουμε. Το μίσος,
εμάς τουλάχιστον, δεν μας αφορά, γιατί δεν μισούμε κανέναν, ιδιαίτερα τον λαό μας.
Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι το θέμα, η οποία μάς επηρεάζει όλους, οριζοντίως και καθέτως. Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω γεγονός: ένας φίλος, πήγε τις προάλλες στο νεκροταφείο, να αφήσει λουλούδια στον....
τάφο των γονιών του, και έλεγε: «Αυτοί, πάλεψαν τη ζωή τους, μεγάλωσαν τα παιδιά τους και τους έδωσαν ότι μπορούσαν. Όταν πεθάνω εγώ, τι θα λένε τα παιδιά μου πάνω από τον δικό μου τάφο; ‘’Ρε …μακακα πατέρα, πώς μας κατάντησες έτσι’’»; Ας σκεφτούμε και αυτή την παράμετρο λοιπόν! Γιατί, δεν είμαστε μόνοι μας- έρχονται και άλλες γενιές, δικό μας αίμα, από πίσω!
Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας, όλοι οι πολίτες, για να παλέψουμε ώστε να γλιτώσουμε από αυτή την πανούκλα της εξαθλίωσης που μας έχουν ετοιμάσει! Παραμένοντας στο μνημόνιο, είμαστε σαν τους εβραίους, που τα πρώτα χρόνια του Χίτλερ, άκουγαν βαριά την μπότα του ναζισμού να πλησιάζει, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν τι τους περίμενε στη συνέχεια!
Τέλος, επιτρέψτε μου να σας πω ότι στο λαό, στον κόσμο, κατεβαίνουμε όπως και πριν. Αν κάτι έχει αλλάξει, είναι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και η μαζικότερη προσέγγισή του λαού προς τον Σύριζα. Ο λαός μάς δέχεται με ενδιαφέρον και ακούει προσεκτικά τι λέμε. Σε μας βρίσκει και απαντήσεις και αποκούμπι!
Το κάλεσμα είναι ένα, και είναι παλλαϊκό: «Σαρώστε τους! …Στις 17 Ιούνη, τελειώστε τη δουλειά που αρχίσατε στις 6 Μαΐου! Όσοι πιστοί, προσέλθετε! Αυτή τη φορά, να είναι ΣΥΡΙΖΑ, και όταν λέμε ΣΥΡΙΖΑ, εννοούμε… ΣΥΡΙΖΑ! Όλοι»!!

Ονόμαρχος
Keywords
Τυχαία Θέματα