Θέλει να αλλάξει και το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Τον Φεβρουάριο του 2001, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του «εκσυγχρονιστικού» στρατοπέδου, στον οποίο ο Κώστας Σημίτης έμοιαζε να ποντάρει πολλά για το μέλλον. Η «17 Νοέμβρη» δεν είχε ακόμη συλληφθεί, ο τότε Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ωστόσο είχε παραχωρήσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο «Βήμα της....
Κυριακής» και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Μια συνέντευξη με προβολές στο μέλλον, και με… σκανδαλώδη επικαιρότητα,
μετά τη χθεσινή επίθεση που εξαπέλυσε ο Υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Παπαδήμου πλέον, στον Γιώργο Παπανδρέου, προκαλώντας τις ηθικές και κομματικές ευαισθησίες παραδοσιακών παπανδρεϊκών στελεχών.

Σε εκείνη τη συνέντευξη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν θα μπορούσε φυσικά να γνωρίζει ότι λίγο αργότερα θα διαδεχόταν τον Κώστα Λαλιώτη στη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, ως αποτέλεσμα μιας ιστορικής σύγκρουσης του Κώστα Σημίτη με το πάλαι ποτέ «θείο βρέφος». Μίλησε ωστόσο με ορίζοντα μέλλοντος, και τάραξε τα νερά. Όπως το έκανε και χθες.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι παροπλισμένες πολιτικά. Δεν έχουν σχέση με το λεγόμενο ιστορικό ΠΑΣΟΚ, με μας δηλαδή, που ιδρύσαμε και ξεκινήσαμε το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα όμως, έλκονται από τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και της πολιτικής που εκφράζει σήμερα ο Κώστας Σημίτης, θα έρθουν κοντά μας μόνο αν προχωρήσουμε σε κινήσεις ανασυγκρότησης συνολικά της παράταξης. Γι’ αυτό μιλάω για ένα νέο, διάδοχο σχήμα, σαν συνέχεια μιας παράταξης η οποία έχει ζωή πάνω από έναν αιώνα. Είναι στο χέρι μας να ξαναπιάσουμε το νήμα της ιστορικής συνέχειας, παραμένοντας το πλειοψηφικό κίνημα της προόδου της ελληνικής κοινωνίας», έλεγε τότε, πριν από σχεδόν 11 χρόνια ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον Σταύρο Θεοδωράκη.

Δεν δίστασε μάλιστα να προτείνει και την αλλαγή συμβόλου του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, και να εκφράζει και τους πολίτες που δεν έχουν σχέση με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Η… εικαστική πρότασή του ήταν για το γράμμα «Δ», και από μέσα του αναδυόμενο το κεφάλι της θεάς της Δημοκρατίας, της Αθηνάς, όπως το είχε σχεδιάσει για τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου ο Κωνσταντίνος Παρθένης.

Όχι λοιπόν ΠΑΣΟΚ, αλλά «Δημοκρατική Παράταξη». Λέτε να παραμένει επίκαιρη ως πρόθεση ανατροπής, από την πλευρά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη;

http://www.statesmen.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα