SourceLair | Η «Ανοικτή πλατφόρμα» από φοιτητές του ΕΜΠ!

12:54 5/12/2011 - Πηγή: Neolaia

Τα καλά νέα έρχονται από ΕΜΠ μεριά! Ο λόγος γίνεται για μια «ανοικτή πλατφόρμα» την SourceLair, την οποία επινόησαν φοιτητές του τμήματος Η.Μ.Μ.Υ από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πρόκειται για τους Πάρι Κασιδιάρη, Αντώνη Μανούση, Μάριο Κόγια, Θανάση Δαγκλή και Αντώνη Καλιπέτη.

Η όπως αποκαλείται στο Διαδίκτυο «καινοτομία» τους βασίζεται στο Cloud Computing

και αποτελεί μια φορητή ηλεκτρονική «βιβλιοθήκη», η οποία επιτρέπει στους προγραμματιστές να εργαστούν από οπουδήποτε, είτε από το κινητό τους, είτε από το tablet, είτε από το laptop τους.

Πιο συγκεκριμένα αυτό επιτυγχάνεται με τη μεταφορά όλων των εργαλείων, που χρειάζεται να έχει ένας προγραμματιστής στον Web Browser που χρησιμοποιεί.

Μέχρι στιγμής λειτουργεί υπό μορφή beta, ωστόσο «μετρά» 2.000 χρήστες παγκοσμίως και 3.000 χρήσεις ημερησίως, εκ των οποίων το 90% είναι από το εξωτερικό.

Η συγκεκριμένη φοιτητική ομάδα κέρδισε την 2η θέση στο διαγωνισμό Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και το διαγωνισμό Start-up live Athens.

Βασικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας SourceLair είναι:

Δυνατότητα εργασίας οπουδήποτε χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης κανενός προγράμματος ή μεταφοράς αρχείωνΔυνατότητα ταυτόχρονης εργασίας πολλών ατόμων στην ίδια εφαρμογή από οπουδήποτεΔυνατότητα δημιουργίας προγραμμάτων γρηγορότερα από ποτέΔυνατότητα δημιουργίας προγραμμάτων για οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (Windows, Μac, Κινητά, Web)

Συγχαρητήρια στην ομάδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα