"Τέρμα τα παραμύθια.Οι στρατιωτικοί αγανάκτησαν".

Του ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Αντισυνταγματάρχης ΣΔΓ
Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ

Η επιλεκτική «διπλωματική» διαρροή στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και στα ΜΜΕ, για «προσωπικές» κοπιαστικές πιέσεις και λήψη σχετικής απόφασης στο Υπουργικό Συμβούλιο περί μη περαιτέρω περικοπών στα εισοδήματα των ειδικών μισθολογίων, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων στρατιωτικών, πυροδότησε εκ νέου πηγαδάκια και συζητήσεις στις παρέες και...
στη στρατιωτική οικογένεια, εντείνοντας περαιτέρω την ανασφάλεια και την αγανάκτηση. Αν και θα περίμενε
κανείς να ακουστούν χειροκροτήματα και αλαλαγμοί χαράς, μάλλον το αντίθετο συνέβη.

Αγανάκτηση για την περιφρόνηση, την αντίληψη του δεσμευμένου, του εγκλωβισμένου που ασφυκτιά και πνίγεται, του υποδουλωμένου, αλλά και του υγιούς σκεπτόμενου, ταυτόχρονα.

Από «αντιπαραγωγικοί», «γραφειοκράτες», αυτιστικοί, «νεαροί συνταξιούχοι» και άλλες απαξιωτικές και εξυβριστικές φράσεις, που εκστομίστηκαν από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να αρχίσει να ζυμώνεται και να διαμορφώνεται η κοινή γνώμη κατά των στρατιωτικών, για να δεχθούν τις όποιες επιθέσεις, και οι οποίες μείωσαν βάναυσα την τιμή και την υπόληψη συλλήβδην των Ελλήνων στρατιωτικών, περνάμε στην επόμενη φάση, των «καλών» στρατιωτικών, που δεν θα αντέξουν άλλες περικοπές και θα πρέπει αυτές να σταματήσουν «προσωρινά όμως».

Έχει καταγραφεί, πλέον, ότι κανείς Έλληνας πολίτης, και κατά συνέπεια κανείς Έλληνας στρατιωτικός, δεν έχει εμπιστοσύνη στα «διαρρέοντα». Ίσα – ίσα, τουναντίον, η Ελληνική πρακτική έχει καταδείξει, και εντονότερα τα τελευταία 2 χρόνια, ότι από τα «διαρρέοντα» στην πράξη συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα. Άλλωστε, η τακτική της ψυχολογικής επιχείρησης μαθαίνεται, διδάσκεται και δουλεύεται στάλα – στάλα και στο χρόνο που πρέπει.

Πριν από 2 μήνες περίπου υπήρξε η «διαρροή» ότι το ειδικό μισθολόγιο θα ενσωματωθεί, κατά διαταγή έξωθεν παραγόντων, στο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό φέρεται από τις τελευταίες «διαρροές» να παγώνει (όχι να ανατρέπεται) και να μετατίθεται για κατά τον Ιούνιο μεριά, όπου κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί.
Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (www.sysmed.gr), με τη μέχρι τώρα πλούσια δραστηριότητά του, το υπεύθυνο προφίλ του, τον ήπιας μορφής τόνο της φωνής του, προς όλες τις κατευθύνσεις, συνέταξε και απέστειλε μελέτη - πρόταση (και προς το Υπουργείο Οικονομικών) για το κυοφορούμενο μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Αξίζει να σημειώσουμε, για μια ακόμη φορά, ότι το μισθολόγιο των στρατιωτικών θεσπίστηκε αρχικά το 1996, με το νόμο 2449/1996. Η ίδια φιλοσοφία και δομή, με ελάχιστες τροποποιήσεις στους συντελεστές των βαθμών και τα επιδόματα, διατηρήθηκαν και στο νόμο 3205/2003, όπου η εξαίρεση των στρατιωτικών από νέο μισθολόγιο στέρησε από αυτούς την ευκαιρία να εξομοιώσουν τις αποδοχές τους με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι είδαν τις αμοιβές τους να αυξάνονται κατακόρυφα με την ενσωμάτωση του επιδόματος χρόνου υπηρεσίας, αλλά και άλλων ειδ
Keywords
Τυχαία Θέματα