Κατηγορούν τον Γκρουέφσκι για αδιαλλαξία οι Σκοπιανοί

Για διεθνή απομόνωση της χώρας μέσω των χειρισμών του κατηγορεί το Σκοπιανό πρόεδρο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της π.Γ.Δ.Μ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος τόνισε σε συνέντευξη του πως η χώρα του χάνει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας του μεγαλοιδεατισμού που διακατέχει το σημερινό πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του....
δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος των Σκοπίων τονίζει πως μερικές «απερίσκεπτες ενέργειες» του Γκρουέφσκι
οδήγησαν τη διεθνή κοινότητα να άρει την εμπιστοσύνη της προς την ΠΓΔΜ, με αποκορύφωμα την αλλαγή της ονομασίας του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας σε «Μ.Αλέξανδρος». Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Να υπενθυμίσω ότι μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, η Μακεδονία, με βάση την Ενδιάμεση Συμφωνία, προχωρούσε δίχως κανένα εμπόδιο στη διαδικασία ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης. Όλη αυτή την περίοδο είχαμε την συμπάθεια μεγάλου αριθμού χωρών-μελών μεγάλης επιρροής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Θεωρούσαν ότι οι ελληνικές θέσεις είναι ανορθολογικές έναντι της Μακεδονίας, η οποία χαρακτηριζόταν ως εποικοδομητική και αδικημένη. Η ανατροπή αυτής της εικόνας συνέβη μετά τη μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε Μέγας Αλέξανδρος».

Οι θέσεις του Τσερβενκόφσκι,πάντως, δεν είναι δημοφιλείς στα Σκόπια αυτό το διάστημα, καθώς ο πληθυσμός έχει μάλλον μαγευτεί από τα δεκάδες αγάλματα που έχει τοποθετήσει ο Γκρουέφσκι σε όλη την πρωτεύουσα, προκειμένου να τους πείσει για την εθνική τους ταυτότητα.

http://www.prionokordela.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα