Στους αρχαίους θεούς πίστευαν οι Έλληνες αλλά οι θεοί δεν είχαν Ελληνική συνείδηση

1. Αν και οι αρχαίοι θεοί ενσωματώνουν πολλά χαρακτηριστικά που μόνο ο ελληνικός πολιτισμός μπορούσε να τους δώσει, εντούτοις δεν ήταν Ελληνικής προελεύσεως η αρχαία Θρησκεία Στους αρχαίους θεούς πίστευαν οι Έλληνες αλλά οι θεοί δεν είχαν Ελληνική συνείδηση. Αυτό φαίνεται από τον Τρωικό πόλεμο του Ομήρου (Θεμελιωτής της Ολύμπιας πίστης).

2. Ο πολύ «λατρεμένος» Απόλλωνας στις .....
μάχες είναι με το μέρος των Τρώων και προστάτης του Έκτορα και ευθύνεται για τον θάνατο του ήρωα των Ελλήνων Αχιλλέα, αφού φανέρωσε στον Πάρη το θνητό του σημείο. Επίσης
και ο Άρης όπως και άλλοι, είναι με το μέρος των Τρώων. Ο Χριστός σαν αμερόληπτος εθνικά θεός, είναι ορθολογικά πιο Έλληνας Θεός από αυτούς των Εθνικών.

3. Ο Εθνικός Ιερέας Χρύσης πριν την έναρξη της εκστρατείας των Ελλήνων ενάντια στην Τροία, επικαλείται τον Απόλλωνας να τιμωρήσει τους Έλληνες για αντιδικίες που έχει με τον Αγαμέμνονα. Ο Απόλλωνας έβρεξε βέλη για 9 ημέρες στο ελληνικό στρατόπεδο σκοτώνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του.

4.Ο Απόλλωνας μετά την κυριαρχία των Δωριέων Σπαρτιατών στην Πελοπόννησο, δανείστηκε και αφομοίωσε στοιχεία αρχαιότερων θεοτήτων των Αχαιών, του Κάρνου και του Υάκινθου

5.Ο Απόλλωνας, πήρε σιγουρότατα πολλά στοιχεία από τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά ο μύθος περί της νίκης του επί του όφη Πύθων συναντάται σε αντίστοιχους θεούς, σε όλες τις Άριες φυλές (Β. Ευρώπη, Ινδία)

6. Ο Απόλλωνας συνέβαλε και στον θάνατο του γιου του Αχιλλέα που πήγε να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του στο μαντείο των Δελφών.

7. Ο Δίας ευθύνεται για την τιμωρία των Ελλήνων, μετά από παρακάλια του Αχιλλέα, και την παραλίγο εγκατάλειψη του πολέμου της Τροίας τον 9ο χρόνο. Τελευταία στιγμή έπεισε ο Οδυσσέας τους Έλληνες να παραμείνουν και να συνεχίσουν τον πόλεμο και έτσι ενώ ήδη ταξίδευαν στα πλοία με κατεύθυνση την Ελλάδα, γύρισαν πίσω και τον τελείωσαν νικηφόρα τον επόμενο χρόνο.

8. Ο Δίας θα βοηθήσει τον Μίνωα να κατακτήσει την Αθήνα και να επιβάλει την θυσία 7 νέων και 7 νεανίδων κάθε 9 χρόνια εις τον Μινώταυρο

9. Ο Απόλλωνας χτύπησε τον Πάτροκλο, ο οποίος ζαλίστηκε και έτσι ήταν πολύ εύκολο για τον Έκτορα να τον σκοτώσει. Αυτό βέβαια προτού ακόμη ο Δίας χωρίσει τους θεούς σε 2 στρατόπεδα, ένα με το μέρος των Ελλήνων και ένα με το μέρος των Τρώων.

10.Ο υιός του Δία Σαρπηδώνας από την Λυκία, θα συμμαχήσει με τους Τρώες ενάντια στους Έλληνες

11.Για το πόλεμο της Τροίας και την ταλαιπωρία των Ελλήνων για 10 ολόκληρα χρόνια, ευθύνονται οι αρχαίοι θεοί που έπαιξαν «πονηρό» παιχνίδι ώστε να δημιουργήσουν αντιδικίες στους θνητούς Έλληνες και στους Τρώες.

12.Η συνήθεια της Ιεροδουλίας στους Ελληνικούς ναούς είναι ανατολική.

13.Ο εχθρός των Χριστιανών Εθνικός Πορφύριος λέει ότι «οι Χριστιανοι Ελληνήζουσι».

14. Πλήθος έργων του Βατικανού (Contra Graecorum errors) πλήττουν την Ορθοδοξία, η οποία συνιστά την ελληνική εκδοχή του χριστιανικ
Keywords
Τυχαία Θέματα