Σε κίνδυνο η υγεία των Ελλήνων, χάριν Μνημονίου φάρμακα από... Ινδία!

Σε κίνδυνο θέτει την υγεία των Ελλήνων ο Λοβέρδος, προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτηση της τρόικας για ακόμη μικρότερη ανταπόδη στα ασφάλιστρα που προσφέρουν οι Έλληνες εργαζόμενοι. Είχαμε γράψει για το επίδομα τοκετού, είχαμε επίσης πληροφορηθεί για την πρόθεση του υπουργείου να ετοιμάσει διαγωνισμούς για την προμήθεια φαρμάκων, οι οποίοι θα ήταν πλήρως ανοιχτοί, έτσι ώστε να πλημμυρίσουν τα ράφια των....
φαρμακείων
από ανώνυμα φάρμακα από Ισραήλ, Ινδία, Κορέα κλπ.

Τώρα διαβάζουμε τις δηλώσεις του υπουργού «υγείας», ο οποίος χαρακτηρίζει αναγκαίες τις απαιτήσεις της τρόικας για ακόμη μικρότερο κράτος πρόνοιας και τονίζει ότι οι δαπάνες για την προμήθεια φαρμάκων θα πρέπει να μειωθούν ακόμα περισσότερο με την μείωση στην οποία προσδοκά να κυμαίνεται γύρω στο 22%. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός στους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιριών ο στόχος για το μέλλον είναι το 50% των φαρμάκων να είναι αντίγραφα.

Αφότου φτάσαμε στο σημείο τα Ελληνικά νοσοκομεία να μην έχουν ούτε γάζες για τους Έλληνες εργαζόμενους, φορολογούμενους και πληρώνοντες τις ασφαλιστικές εισφορές τους, τώρα ανοίγει ο δρόμος προκειμένου να τους παρέχονται αντίγραφα φαρμάκων. Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα αυτών των φαρμάκων διεθνώς συνδέονται με την χώρα προέλευσης τους, οπότε στην Ελλάδα την χώρα που η ρεμούλα και η λαμογιά κυριαρχούν, μπορούμε ευκόλως να συμπεράνουμε την «ποιότητα» των φαρμάκων που θα παίρνει ο Έλληνας και την χώρα προέλευσης των. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η ποιότητα των αντιγράφων φαρμάκων για χώρες εκτός Ε.Ε. πιστοποιείται μέσω ενός εγγράφου, ανοίγοντας πιθανόν έναν νέο τρόπο πλουτισμού για εγχώριους “ημέτερους” απατεώνες που θα παίξουν με την υγεία των Ελλήνων.

xagr.net
Keywords
Τυχαία Θέματα