Πορνογραφία και διαδίκτυο

Η εξάπλωση του διαδικτύου γίνεται με πολυ γρήγορους ρυθμούς.
Οι χρήστες του διαδικτύου αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Το διαδίκτυο΄ειναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλες τις ηλικίες των ανθρώπων και μάλλιστα όταν αυτό γίνεται με την σωστή του χρήση.
Όμως κάθε τι που έχει να κάνει με την εξέλιξη εμπεριέχει και τους σχετικούς κινδύνους.
Ένας από τους ....
κινδύνους του διαδικτύου είναι η πορνογραφία. Σαφώς υπάρχει η βιομηχανία του σέξ που αντλεί τεράστια κέρδη από το διαδίκτυο και αναφέρομαι φυσικά σε χρήστες άνω των 18 ετών.
Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτές τις ιστοσελίδες υπάρχουν και επισκέπτες κάτω των 18 ετών και αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στον εθισμό του σέξ στις νεαρές ηλικίες κάτω των 18 ετών.
Δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί αυτή κατάσταση ακόμα και αν υπάρχουν προγράμματα γονικού ελέγχου δηλαδή λογισμικό το οποίο αποκλείει ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχόμενου και ένας από τους λόγους είναι οτι οι γονείς δεν είναι και τόσο ενημερωμένοι σχετικά με την χρήση του διαδικτύου.
Ίσως να υπάρχει καποια ουσιώδης λύση και αυτό έχει να κάνει με την μητρική πλακέτα που έχει καθε υπολογιστής ή συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
Σε κάθε πλακέτα υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου υπάρχει ένας σειριακός αριθμός από τον κατασκευαστή.
ϊσως με αυτό τον σειριακό αριθμό της μητρικής πλακέτας να μπορεί να γίνεται και το μπλοκάρισμα στις σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.
Αν οποιοσδήποτε αγοραστής πηγαίνει να αγοράσει ένα υπολογιστή ή κινητή συσκευή διαδικτύου ο πωλητής θα πρέπει να ζητάει και την ταυτότητα του χρήστη για να διαπιιστώσει αν ο αγοραστής είναι κάτω των 18 ετών ή ανω των 18.
Σε περίπτωση που ο αγοραστής είναι άνω των 18 ετών δεν συνρέχει λόγος ώστε να μπλοκαριστεί ο σειριακός αριθμός από την προβολή πορνογραφικού περιεχομένου.
Αν όλες οι ιστοσελίδες συγκεντρωθούν σε ένα συγκεκριμένο ιστότοπο τότε είναι εύκολο να μπλοκάρεται η εμφάνιση του συγκεκριμένου ιστότοπου μέσω του σειριακού αριθμού.
Ένα παράδειγμα σχετικά ανάλογο με την παραπάνω ιδέα είναι η αγορά καρτοκινητού τηλεφώνου κατα τήν οποία ο αγοραστής-χρήστης είναι υποχρεωμένος να δηλώσει με την ταυτότητα του την αγορά και χρήση της καρτοκινητηής τηλεφωνίας

ohara.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα