Πολλές οι υποσχέσεις και τα "πρέπει" από τον Βενιζέλο

«Ο πρωθυπουργός μου ζήτησε να ασχοληθώ με τη διασφάλιση της συνεννόησης και της συναίνεσης στους τομείς που χειρίζομαι», είπε ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, θέλοντας να προδιαγράψει και να οριοθετήσει τις προτεραιότητές του, ώστε να φανεί η διαφορά του από τον προκάτοχό του, αλλά και το κοινωνικό πρόσωπο που θα πρέπει να...
δείξει η κυβέρνηση, καθώς η ανάληψη του υπουργικού θώκου των Οικονομικών από τον κ. Βενιζέλο
έχει δημιουργήσει πολλές και ποικίλες προσδοκίες.
Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, "πέρασε στην επίθεση", αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην φορολογική πολιτική μετά το φθινόπωρο και έπειτα από την διεξοδική διαβούλευση με τοη αντιπολίτευση, όπως είπε.

Ωστόσο, ευθύς αμέσως προσγείωσε τους ακροατές του δελτίου, λέγοντας πως ενόψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, δεν θα γίνουν άλλες αλλαγές πέραν αυτών που έγιναν κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία και οι οποίες θα πρέπει να εξειδικευτούν και προς την πλευρά της τρόικας το αμέσως επόμενο διάστημα. Πάντως, ανέφερε πως «στην κατεύθυνση της ηθικής ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης θα κάνουμε και άλλες πιο δυναμικές παρεμβάσεις» είπε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και έκανε λόγο για ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης πέρα από το Μνημόνιο και πέρα από το Μεσοπρόθεσμο.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μεγαλοποιούμε το Μεσοπρόθεσμο» το οποίο χαρακτήρισε «συνοπτικό πολυετή προϋπολογισμό» και «διαβατήριο αξιοπιστίας» για να πάρουμε την επόμενη δόση και να αντιμετωπισθεί το μεγάλο ζήτημα του χρέους. «Η διαπραγμάτευση είναι συνεχής» σημείωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχουν δυνατότητες αλλαγών στο μεσοπρόθεσμο στην περίπτωση που αντικατασταθούν οι προβλέψεις με μέτρα και πρόνοιες με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

http://dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα