Θέλει να αγιάσει, αλλά δεν τον αφήνουν

Οι συνωμοσιολόγοι της υφηλίου μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχα, αφού οι θεωρίες τους περί του αμερικανοπρεπούς Παπανδρέου, επαληθεύονται πλέον και από το Brookings Institution, το οποίο σε μία ανάλυσή του και μάλιστα του διευθύνοντος συμβούλου του, κ. Γουίλιαμ Αντόλις, περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τις ομοιότητες μεταξύ του ΓΑΠ και του προέδρου Ομπάμα, αλλά και τα προβλήματα που...
αντιμετωπίζουν
στο εσωτερικό των χωρών τους, σε συνδυασμό με την
επιρροή και τις συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα στην αμερικανική οικονομία. Το άρθρο τιτλοφορείται «ο συνέταιρος του Ομπάμα στην Αθήνα», καθώς ο συγγραφέας του, λαμβάνει υπόψη του όλα όσα λέγονται στην Ελλάδα περί της καταγωγής του ΓΑΠ, τονίζοντας πως μεγάλο ποσοστό των ελλήνων τον αποκαλεί «αμερικανάκι».
«Ούτως ή άλλως, ο Γιώργος Παπανδρέου γεννήθηκε στη Μινεσότα από αμερικανίδα μητέρα» όπως αναφέρει, προσθέτοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός «μιλάει στον ενικό με τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη στη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση, έχοντας συνεργαστεί στενά μαζί τους κατά τη διάρκεια των πολέμων στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών» και συμπληρώνει, λέγοντας πως όταν ο κ. Ομπάμα σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου του για να μιλήσει με τον ΓΠΑ ακούει κάποιον να του μιλά σε άπταιστα αμερικανικά αγγλικά.

«Η ελπίδα χάνεται και στις δύο χώρες, καθώς κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να διατηρήσει την οραματική ρητορική της προεκλογικής περιόδου. Κανείς τους δεν μπόρεσε να κερδίσει την υποστήριξη της αντιπολίτευσης. Ακόμη και στην κριτική ότι δεν είναι αυθεντικά «γηγενείς» στις χώρες τους μοιάζουν», σημειώνει, θυμίζοντας την πριν από λίγο καιρό έντονη κριτική και αμφισβήτηση κατά του προέδρου υ των ΗΠΑ σχετικά με την καταγωγή του, που ανάγκασε τον κ. Ομπάμα να δώσει στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό γεννήσεώς του.

«Ο Ομπάμα και ο Παπανδρέου χρειάζονται ο ένας τον άλλο», υπογραμμίζει με έμφαση ο κ. Αντόλις. «Ο Ομπάμα έχει ανάγκη ο Παπανδρέου να ηρεμήσει τις διεθνείς χρηματαγορές παρουσιάζοντας ένα βιώσιμο πλάνο για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας. Δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη για τις ΗΠΑ όσο οι αγορές παραμένουν μέσα στην αβεβαιότητα για την τύχη του δεύτερου ισχυρότερου νομίσματος διεθνώς. Και ο Παπανδρέου χρειάζεται τον Ομπάμα επειδή η αμερικανική υποστήριξη - και ορισμένες φορές η πίεση - είναι απαραίτητη για την στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ, ώστε να ξεπεράσει την κρίση. Ίσως το σημαντικότερο όμως, είναι ότι χρειάζεται να βρουν τον τρόπο να δείξουν ότι έχουν ένα όραμα για ευημερία στην κορυφαία και στην παλαιότερη, αντιστοίχως, δημοκρατία του κόσμου».

http://dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα