ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΣΗΦ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Είναι παγκοίνως γνωστή η ρητορική δεινότητα και η θεολογική και η φιλολογική επάρκεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προικοννήσου Ιωσήφ, που κοσμεί με την παρουσία του την Ιεραρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

Παραδοσιακός ιεράρχης, ανάστημα του π. Αυγουστίνου, του π. Χαράλαμπου Βασιλόπουλου, του π. Γεωργίου (Καψάνη) και άλλων όντως πνευματικών ανθρώπων που είχε την ευλογία να συνδεθεί πνευματικά, δίνει την.....
ορθόδοξη μαρτυρία σε καιρούς χαλεπούς.

Ευτυχώς που ο ρέκτης Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ περιβάλλει με την αγάπη του τον
Σεβασμιότατο Προικοννήσου και η μεταξύ των δύο παραδοσιακών ιεραρχών γόνιμη συνεργασία απέδωσε στην Εκκλησία καρπούς αγλαούς.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ π. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ


Ουδόλως παράξενο λοιπόν το ότι ο Σεβ. Προικοννήσου, ο οποίος - συν τοις άλλοις - τιμά βαθύτατα τον αείμνηστο Γεροντα Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, βρέθηκε στο στόχαστρο του ελεεινού υποκειμένου το οποίο ο π. Θεόδωρος Ζήσης - ως μη όφειλε - προώθησε ως συντονιστή της Συνάξεως της Ομολογίας για τον Οικουμενισμό, αλλά και στην αρχισυνταξία του “Ορθοδόξου Τύπου”.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
________

Η ευθύνη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας είναι εξίσου ασήκωτη επειδή, όχι μόνον δεν εξέτασε - ως όφειλε - το ποιόν του βρωμερού αυτού υποκειμένου πριν τον δεχτεί στη Μητρόπολη Κηφισίας, αλλά και τώρα, παρόλον ότι του έδωσε εντολή να μην ανακατεύεται με την έκδοση του “Ορθοδόξου Τύπου” εξακολουθεί να είναι κατ’ ουσίαν αρχισυντάκτης του και όμως ο Σεβασμιότατος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Επομένως είναι διπλά εκτεθειμένος ο Σεβασμιότατος Κηφισίας. Καταρχήν επειδή ανέχεται τον βρωμερό και σατανικό αυτό κληρικό να κοπρίζει κυριολεκτικά - με την παρουσία του - το Αγιο Θυσιαστήριο, αλλά και επειδή δεν ενεργεί τα δέοντα ώστε να τον εξαναγκάσει να τερματίσει τη συνεργασία του με τον “Ορθόδοξο Τύπο”.

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ
________

Και βεβαίως οι ευθύνες του π. Βασίλειου Βολουδάκη είναι τεράστιες επειδή έχει τη δύναμη - όπως γνωρίζουν οι πάντες - να ελέγχει - όταν θέλει - όσα συμβαίνουν στον “Ορθόδοξο Τύπο”, και όμως δεν πράττει το καθήκον του και "ποιεί την νήσσαν" χωρίς φυσικά να πείθει κανένα με τη στρουθοκαμηλική τακτική του.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αδίστακτο διασυρμό ενός πνευματικού και λογίου ιεράρχη, αλλά και την ελπίδα ότι θα ενεργήσουν τα δέοντα αυτοί που βρήκαν το χρόνο να συκοφαντήσουν τους Αγιορείτες ηγουμένους, αλλά και τον π. Εφραίμ της Αριζόνας ως οικουμενιστές. Επειδή ως γνωστόν ο π. Εφραίμ τυγχάνει πνευματικός πατέρας πολλών ηγουμένων του Αγίου Ορους αλλά και επειδή υπεδέχθη - ως είχε χρέος - τον Παναγιότατο, όταν επεσκέφθη το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα.


panayiotistelevantos.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα