ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΣΤΟ MEGA ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA”

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Καλημέρα. Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον υπουργό Επικρατείας τον κ. Μόσιαλο. Καλημέρα, κύριε υπουργέ.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Καλημέρα σας.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ευχαριστημένους πολύ σας βλέπω εκεί στην κυβέρνηση.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Πού το βλέπετε αυτό, ότι είμαστε ευχαριστημένοι.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Ε, από τον Πρωθυπουργό. Από αυτά που είπε. Καλά δεν σας θίξαμε κιόλας. Ευχαριστημένοι είπαμε ότι.....
είσαστε.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Όχι, όχι, δεν είπα ότι μας θίξατε. Αυτό έλειπε. Αλλά δεν θριαμβολογούμε, κύριε Καμπουράκη και κύριε Οικονομέα.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εγώ είπα
ότι είσαστε ευχαριστημένοι. Δεν είπα ότι θριαμβολογείτε.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Ναι, ευχαριστημένοι μέσα στα πλαίσια τα οποία ανοίγονται αυτή τη στιγμή για τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας μας. Χωρίς όμως θριαμβολογίες και με απόλυτη συναίσθηση όλων όσων θα πρέπει να ακολουθήσουν για να υλοποιηθούν αυτές οι συμφωνίες με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο…

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Κύριε Μόσιαλε να ρωτήσουμε κάτι…

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: …απλώς προϋποθέτει και μια συντεταγμένη αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας και δεν αναφέρομαι στα ομόλογα και ότι θα συμβεί. Αλλά πρέπει από δω και μπρος να περάσουμε και σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο που αφορά και τον κρατικό – δημόσιο τομέα και τον ιδιωτικό τομέα.

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Γιατί προβλέπετε με βάση αυτό που αποφασίστηκε σήμερα θα υπάρξει ένα απόθεμα χρημάτων το οποίο θα δοθεί στην ανάπτυξη, αυτό το ζητούμενο επί δυο χρόνια όλοι αναπτυξιολογούμε. Με αυτό που γίνεται σημαίνει ότι θα υπάρχουν λεφτά να δοθούν στον κόσμο; Όχι σε μισθούς και συντάξεις, στην ανάπτυξη.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Νομίζετε ότι εγώ πιστεύω στις μαγικές λύσεις; Η ανάπτυξη δεν είναι θέμα που θα ανακοπεί …

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Προφανώς.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Δίνοντας χρήματα, επιδοτήσεις σε κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις που δημιούργησαν αναπτυξιακούς ….

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Προφανώς. Αλλά να έχει και λίγο η στρόφιγγα να στάξει.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Η ανάπτυξη είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Πρώτος και κύριος παράγοντας είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα μας και στην ελληνική οικονομία. Και αυτό με τα βήματα τα οποία κάνουμε και με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα υπάρχουν του χρόνου, αλλά και με την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, γιατί έχουμε δρόμο μπροστά μας. Δεν είναι απλώς το ότι υπογράφηκε μια συμφωνία. Πρέπει να υλοποιηθεί κιόλας.

ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Εκεί είναι, ο «διάβολος» εκεί κρύβεται.

ΜΟΣΙΑΛΟΣ: Δεν είναι ακριβώς περί διαβόλου , είναι θέμα υλοποίησής της με έναν ορθολογικό, σαφή και συντεταγμένο τρόπο. Αλλά παράλληλα, για να προχωρήσεις και να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη στη χώρα, χρειάζεται να ξοδεύεις λιγότερα ως κράτος από ό,τι εισπράττεις. Αν ξοδεύεις περισσότερα από ό,τι εισπράττεις, συνεχίσεις να είσαι ένα σπάταλο κράτος το οποίο δεν βάζει σε τάξη τα του οίκου του. Δηλαδή, συνεχίζεις να δημιουργείς ελλείμματα. Γι’ αυτό και είναι πάρα
Keywords
Τυχαία Θέματα