Γ. Παπανδρέου: " η χώρα απέφυγε τον θανάσιμο κίνδυνο της χρεοκοπίας"

Έμπλεος ικανοποίησης για το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής, εμφανίσθηκε σε πρωινές του δηλώσεις , μετά το πέρας των εργασιών, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως «μία καινούργια μέρα ξημερώνει, η χώρα απέφυγε τον θανάσιμο κίνδυνο της χρεοκοπίας. Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το....
παρελθόν» και ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για τις θυσίες
που έχουν κάνει μέχρι τώρα, τονίζοντας πως «ο κόσμος θέλει αλλαγές, όχι εκλογές».
"Φτάσαμε στη θέση ν' αποδεχθούμε την ελάφρυνση της υπερχρέωσης της πατρίδας μας. Χωρίς τη συγκλονιστική προσπάθεια των Ελλήνων, δεν θα είχε γίνει τίποτα, θα είχαμε χρεοκοπήσει από πέρσι τον Μάιο", δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "η τρόϊκα θα εγκατασταθεί μονίμως στην Ελλάδα". "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για επίτευγμα όλων των Ελλήνων. Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τους λογαριασμούς της Ελλάδας με το παρελθόν. Να μπούμε σε μία εποχή αναπτυξιακή, βασισμένη στις δικές μας δυνάμεις. Θα πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με την προπαγάνδα και την εύκολη λασπολογία. Ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες μας".

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως μία νέα "καλύτερη" συμφωνία 21ης Ιουλίου. "Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της 21ης Ιουλίου και δεν έχει τα μειονεκτήματα της. Οι τράπεζες εξυγιαίνονται πλήρως. Η ελάφρυνση του βάρους, τα πλεονάσματα που θα παράξουμε εγγυώνται να φύγουμε σιγά, αλλά σταθερά από την επιτήρηση και από εξαρτήσεις", σημειώνοντας παράλληλα πως από "μας εξαρτάται αν θα καταφέρουμε να βγούμε συντομότερα στις αγορές από τον χρονικό ορίζοντα που έχει προσδιορισθεί από την απόφαση", ενώ έκανε λόγο για αναγκαίες αλλαγές σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος σημείωσε πως "αδυνατώ να πιστέψω πως θα υπάρξει έστω και μία πολιτική δύναμη που δεν στηρίξει αυτή τη συμφωνία".

Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνόδου, κάναμε το σωστό για την ευρωζώνη, τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, κ. Μέρκελ.

http://www.dailynews24.gr/Εδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]


Keywords
Τυχαία Θέματα