Οι εφημερίδες με ένα κλικ

Η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στις ΗΠΑ για το ελληνικό χρέος, ο "αναβρασμός" στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ενόψει της ψηφοφορίας της Τρίτης και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό είναι τα θέματα που....
κυριαρχούν στις
σημερινές εφημερίδες.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Το μεγάλο μας κούρεμα- Παιχνίδι με τη φωτιά για το χρέος"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου παραμένει η ασφαλέστερη επιλογή για την Ελλάδα. Ωστόσο, η αμφίσημη στάση του κ. Β. Σόιμπλε και το απόρρητο ενδοκυβερνητικό σενάριο για ευρεία περικοπή του χρέους αυξάνουν τον κίνδυνο ανεξέλεγκτων εξελίξεων και τροφοδοτούν τις συζητήσεις στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπου συμμετέχει ο κ. Ευ. Βενιζέλος".

ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Βγείτε στη σύνταξη για να σωθείτε"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η αβεβαιότητα που υπάρχει σε χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, λόγω του οικονομικού αδιεξόδου των Ταμείων αλλά και της έντονης φημολογίας ότι θα αναμορφωθεί και πάλι το ασφαλιστικό σύστημα, οδηγεί πολλούς ασφαλισμένους στην έξοδο προς τη σύνταξη".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Το γερμανικό σχέδιο για το μεγάλο "κούρεμα" στο χρέος"

Η εφημερίδα γράφει ότι "αναδιάρθρωση του χρέους σε ποσοστό 50%, η οποία θα επιφέρει "σοκ" σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία και θα συνοδευτεί από νέα σκληρά μέτρα για τους πολίτες, προβλέπει το σχέδιο που κυοφορείται και προωθείται από τη γερμανική κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Σενάρια παραίτησης του Αρχιεπισκόπου"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άρχισαν πάλι τα σενάρια, με αφορμή την ασθένεια του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου -η οποία σύμφωνα με τους ιατρούς- ΔΕΝ εμπνέει καμία ανησυχία. Αλλά τα Σενάρια-Σενάρια".

Η ΕΠΟΧΗ: "Χρεοκοπία με... δόσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εμπλοκή, αδιέξοδο και κυοφορία νέων επιθετικών μέτρων. Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδίδουν το κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ελίτ της εξουσίας της ΕΕ, όπου με αφορμή το ναυάγιο της πολιτικής τους στην Ελλάδα αποφασίζουν για την κρίση στην Ευρώπη συνολικά".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αν επιστρέψουμε στη δραχμή θα κερδίσουν οι απατεώνες..." Συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Απ. Ταμβακάκη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η χώρα κινδυνεύει να επιστρέψει πολλές δεκαετίες πίσω. Βρισκόμαστε σε πόλεμο και πρέπει να κάνουμε όλοι το καθήκον μας. Αν αλλάξουμε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό μας, καταρρέει το βασικό μας θεμέλιο. Ας επικρατήσει, έστω και τώρα, η λογική. Τις παραπάνω δραματικές προειδοποιήσεις κάνει σήμερα, μέσω συνέντευξής του στην "Κ", ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης".

Η ΝΙΚΗ: "350 ευρώ και όποιος αντέξει- Οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που φέρνει η "βασική σύνταξη" "

Η εφημερίδα γράφει ότι "τι ρόλο παίζει ο "μαγικός θεσμός" των αναλογιστικών μελετών που πρέπει να γίνονται ανά διετία
Keywords
Τυχαία Θέματα