ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΚΑ...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου

Εγινε τελικά η λαική συγκέντρωση που οργάνωσε κάποια Κίνηση Πολιτών με στόχο – τι άλλο βέβαια – το Μνημόνιο. Είμαστε υπό κατοχή, ξένοι κερδοσκόποι μας πίνουν το αίμα, να βγούμε από το ευρώ, να διώξουμε τους ξένους δανειστές και να τελειώνουμε....
 Αυτή, σε γενικές γραμμές, ήταν η ουσία συμπυκνωμένη των προτάσεων μουσικοσυνθέτη και καθηγητών. Εκτακτα. Γιατί όχι, θα έλεγα κι εγώ.
Μόνο που δεν ξέρω μετά εναντίον
ποίων θα κινητοποιούνται οι λαικές μάζες όταν χωρίς εισαγωγές, με τις τράπεζες κλειστές, την βενζίνη και το πετρέλαιο γενικά σε δυσθεώρατα ύψη, με συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση, με συσσίτια στις γειτονιές και δίχως φάρμακα θα έχουμε ένα κόσμο να λιμοκτονεί και να παραπαίει. Αν αυτό που λέω είναι εξωπραγματικό, καλό θα είναι οι εξάγγελοι της απομόνωσης και της επιστροφής σε μια Ελλάδα του ’40 και του ’50, να μας περιγράψουν την επόμενη ημέρα μετά την υλοποίηση των οραματισμών τους.

Τελικά τι θέλουν οι αρνητές του σήμερα; Γιατί τα βάζουν με τους βουλευτές; Κατ’ αρχήν δεν...
υπάρχει «φυλή» πολιτικών. Η σημερινή Βουλή είναι κατά 80 – 85% διαφορετική από εκείνη του 2007. Και γιατί ήρθε η χρεωκοπία; Επειδή οι βουλευτές μοίραζαν κοινωνικές παροχές, κρατική προστασία και διορισμούς στο δημόσιο. Από χρήματα δανεικά, που η χώρα δεν διέθετε. Διαμαρτυρήθηκε κανείς τότε; Καταψηφίσθηκε κανένας που υιοθετούσε τέτοιες πρακτικές; Στηρίχθηκαν μήπως οι φωνές που κατήγγειλαν έγκαιρα το κράτος των παροχών και της επερχόμενης χρεωκοπίας; Σχεδόν ποτέ. Και γιατί οι πολλοί διαμαρτύρονται τώρα; Διότι είναι φανερό ότι πολλές από τις παροχές εκείνες τώρα περικόπτονται. Μα αυτά μας έφεραν κοντά στην οικονομική καταστροφή. Τι θέλει λοιπόν ακριβώς το πλήθος των «διαμαρτυρομένων»;
Tα χρήματα που μας λείπουν δεν τα έκλεψαν οι πολιτικοί. Κι όπου υπήρξε διαφθορά ήταν ποσοστιαία ασήμαντη σε σχέση με το μέγεθος της οικονομικής μας καταστροφής. Τα δανεικά μοιράστηκαν, κατά κύριο λόγο, σε παροχές. Σε επιδοτήσεις, μισθούς, συντάξεις και διάφορες άλλες εύνοιες. Και στην διαπλοκή βέβαια. Οι αριθμοί δείχνουν που πήγαν τα λεφτά. Και οι πολιτικοί που συμπεριφέρονταν έτσι θριάμβευαν στις κάλπες. Πολλούς τους στήριζε και η διαπλοκή. Τους εξέλεγε όμως ο κόσμος. Οσο δεν μπορούμε να δεχθούμε την απλή αυτή αλήθεια θα είναι δύσκολο να σταθούμε μόνοι μας στα δυό μας πόδια και να βγούμε από την κρίση.

http://press-gr.blogspot.comΕδώ θα πεις δημόσια την γνώμη σου____ Ο σιωπών δοκεί συναινείν[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα