Αγανακτισμένοι στις πλατείες καθημερινά, σε όλη την Ευρώπη την Κυριακή

Σε νέα κινητοποίηση στις πλατείες τις Ευρώπης καλούν οι Αγανακτισμένοι για την ερχόμενη Κυριακή, ενώ καθημερινά συνεχίζουν και εμπλουτίζουν την δυναμική παρουσία τους στις πλατείες περισσότερων από 50 ελληνικών πόλεων.
Στο Σύνταγμα μία ημέρα μετά την ένταση που σημειώθηκε, με τον αποκλεισμό Την Τρίτη των βουλευτών
μέσα στη Βουλή απόσυγκεντρωμένους, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν .....
και πάλι ογκώδη συγκέντρωση με κατσαρόλες στα χέρια γιουχαρίσματα και ήχους από κόρνες, ενώ προηγήθηκε μηχανοκίνητη πορεία 300 περίπου μοτοσικλετιστών από το Λυκαβηττό στην πλατεία Συντάγματος. "Αν δεν φύγουν, δεν θα φύγουμε", ήταν και πάλι το κύριο σύνθημα των διαδηλωτών οι οποίοι καθημερινά πραγματοποιούν συνελεύσεις, οργανώνονται σε ομάδες εργασίες, μοιράζονται καθήκοντα, προγραμματίζουν τις δράσεις τους για την επόμενη μέρα ενώ οι πιο φιλειρηνιστές, που είναι και οι περισσότεροι επιχειρούν να συγκρατήσουν τους πιο θερμόαιμους και να προστατέψουν την κινητοποίησή τους από βίαια περιστατικά, προβοκατόρικα ή μη, που μπορούν να την συκοφαντήσουν.

Εν τω μεταξύ την οργή των αγανακτισμένων έχει προκαλέσει ο τρόπος κάλυψης των συγκεντρώσεων των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα, από το MEGA. Η κόντρα ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες όταν οι διαδηλωτές θεώρησαν ότι το MEGA παρουσίασε υποτονικά και υποβάθμισε την μεγάλη σε όγκο συγκέντρωσή τους. Ακολούθησαν «επιθέσεις» των διαδηλωτών με επικριτικά αλλά και υβριστικά σχόλια στη σελίδα του καναλιού στο Facebook, με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 15000 oi Fans της σελίδας και να αναγκαστεί το κανάλι να να απενεργοποιήσει προσωρινά τη fan page.
Την επόμενη ημέρα το κανάλι άλλαξε στάση, μίλησε συγκέντρωση 100000 ατόμων, ενώ οι σχολιαστές αναφέρονταν σε συμπαθητικούς, ειρηνικούς διαδηλωτές. Χθες το σχόλιο του Γιάννης Πρεντετέρη για "περιστατικό που θυμίζει Ζιμπάμπουε" αναφορικά με τα πλάνα που έδειχναν εικόνες από το γιουχάϊσμα και τον εγκλωβισμό των βουλευτών, ήταν αρκετό να ξεσηκώσει νέο κύμα οργής κατά του καναλιού.
Ποδηλατοδρομία και τάγκο από Αγανακτισμένους στη Θεσσαλονίκη
Με ποδηλατοδρομία προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν και να προσκαλέσουν στον Λευκό Πύργο τους Θεσσαλονικείς οι Αγανακτισμένοι κι όταν το βράδυ οι συγκεντρωμένοι πύκνωσαν χόρεψαν και αργεντίνικο τάγκο δίνοντας ρυθμό και στέλνοντας και με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο μήνυμα στην εξουσία. Ακολούθησε συνέλευση και συζήτηση μέχρι αργά.
Κυβερνήσεις, Τρόικα, Τράπεζες, Μνημόνιο, και κόμματα παραμένουν στο στόχαστρο των διαδηλωτών που δείχνουν αποφασισμένοι να παραμένουν στις πλατείες και κανείς δεν ξέρει ή δεν μπορεί να προβλέψει που είναι δυνατόν να οδηγήσει αυτή η κινητοποίηση που αρχίζει να παίρνει χαρακτηριστικά εξέγερσης κατά του Συστήματος.
Ανάλογες είναι οι σκηνές και ο τρόπος οργάνωσης των διαδηλωτών Πάτρα και σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.

Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς Αγανακτισμένοι έχουν αναρτήσει στο blog τους λίστα με τις ανάγκες σε υλικά και προμήθειες που έχουν και η οποία περιλαμβάνει:
Μαύρες Σακούλ
Keywords
Τυχαία Θέματα