Οι χουντικοί δικαστικοί —και μάλιστα οι υψηλόβαθμο​ι— δεν αντικαταστ​άθηκαν με την πτώση της Χούντας.

Από την εποχή του Όθωνα και των Βαυαρών αντιβασιλέων οι Έλληνες δικαστέςεξακολουθούσαν και ήταν όμοιοι με αυτούς που "καταδίκασαν" τον Κολοκοτρώνη.

Από τότε μέχρι τώραελάχιστοι μέσα στο ελληνικό δικαστικό σώμα ήταν οι Πολυζωϊδηδες και οιΤερτσέτηδες και πλείστοι ήταν πάντα οι Σούτσοι, οι Βουλγάρηδες και ......
οιΦραγκούληδες.

Διεφθαρμένοι υποτακτικοί των ξένων και ντόπιων αφεντικών, όπως ο Δεληγιάννης, ο οποίος καταδίκασε τον Μακρυγιάννη.

Από τότεμέχρι τώρα το ελληνικό δικαστικό σώμα παραμένει ένα "κλειστό" σώμα,το οποίο πάντα φροντίζουν οι εκάστοτε εξουσίες να το
διατηρούν"κλειστό" και να το "προστατεύουν" από την έξωθεν κρίση,προκειμένου να τους εξυπηρετεί.

Γι' αυτόν τον λόγο κανείς και ποτέ δεν στρέφεται εναντίον των στελεχών τηςδικαιοσύνης, όσο προκλητικοί και άχρηστοι κι αν είναι. Γι' αυτόν τον λόγο μέσαστον χρόνο το δικαστικό σώμα έχει γίνει ένα μικρόψυχο, εκδικητικό και κακόβουλοσώμα υποτακτικών της εξουσίας. Μέσα σ' αυτό πρωταγωνιστούν μόνιμα κάποιαάβουλα, δειλά και "πρόθυμα" ανθρωπάκια, που, προκειμένου ναεξασφαλίσουν σίγουρες προαγωγές, μπορούν να εκτελέσουν την οποιαδήποτεαποστολή.

Είναι γνωστό άλλωστε αυτό, το οποίο "κυκλοφορεί" ευρέως μεταξύτων φοιτητών στις νομικές σχολές όλης της χώρας.

Τι λέει αυτό;

Ότι, οι έξυπνοινομικοί γίνονται δικηγόροι, οι λιγότερο έξυπνοι γίνονται νομικοί σύμβουλοιεπιχειρήσεων και επιχειρηματιών και… ό,τι περισσέψει, πάει στον κλάδο τηςδικαιοσύνης. Αυτά λένε στα κυλικεία των νομικών σχολών οι φοιτητές και αυτές οιαπόψεις είναι "καπνός" σε μια "φωτιά" που υπάρχει. Όλα αυτάέχουν την εξήγησή τους.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διακριθεί στονδικαστικό κλάδο —κρίνοντας τύχες ανθρώπων— και οι οποίοι ήταν πιο βλάκες κι απ'τα λάχανα. Γιατί "διακρίθηκαν";

Γιατί προστατεύονταν από τουςυπόλοιπους παράγοντες της εξουσίας.

Γιατί όλοι βολεύονται από αυτήν τηνκατάσταση στη δικαιοσύνη. Ξένοι ιμπεριαλιστές, λακέδες πολιτικοί καιδιεφθαρμένοι ρασοφόροι, έχουν συμφέρουν από τα "αστροπελέκια". Όλοιθέλουν να βασιλεύει η αναξιοκρατία στη δικαιοσύνη, για να κρατάνε τουςλειτουργούς της σε απόλυτη ομηρία.

Όλοι θέλουν να έχουν στο "χέρι"τους δικαστικούς, για τη στιγμή που θα τους χρειαστούν.

Γι' αυτόν τον λόγο όλαμπορούν ν' αλλάξουν στην Ελλάδα εκτός από τους δικαστές. Συμφέρει κάποιους ναδικάζουν οι Καλούσηδες, γιατί μπορούν και τους παίρνουν"καθοδηγητικά" τηλέφωνα.

Γι' αυτόν τον λόγο δεν αλλάζει ποτέ και τίποτε στη δικαστική εξουσία. Ηδικαστική εξουσία πάντα κινείται "παράλληλα" από τις κοινωνικές ήάλλες εξελίξεις, γιατί δεν συμφέρει κανέναν από τους "επόμενους"φασίστες να χάσει τα προνόμια των "προηγούμενων". Αυτό ακριβώςσυμβαίνει με το "αβύθιστο" ελληνικό δικαστικό σώμα, το οποίο είναι ημόνη μορφή εξουσίας που "επιπλέει", ακόμα και όταν όλες οι υπόλοιπες"πνίγονται".

Με το "πυρίμαχο" ελληνικό δικαστικό σώμα, τοοποίο σώζεται ακόμα κι όταν παίρνει "φωτι
Keywords
Τυχαία Θέματα